Bildiğiniz üzere 2004 model bir bilgisayarım var. Geçen gün mavi ekran hatası verirken bu gün kasadan ses geliyor görüntü yok. 2004 model PC tüm parçalar yani. Bu bilgisayarı Google'a girecek hale getirmem lazım. Ana kart mı alayım? İşlemci mi? Ne gerekiyorsa söyleyin bende şu PC'nin sorumluluğundan kurtulayım.Şimdi PC'nin içini açtım. Söküp tekrar takmayı düşünüyorum. Ne diyorsunuz?
Sök tak Türk işi. işlemci, ram, hdd anakarta bağlı ne varsa sök madem içini açtın. Güzelce bi tozunu al, sadece anakarttan kasa üzerine giden pove/reset tuşlarına ve kasa ışıklarına bağlanan kabloların soketlerine karışma, eski pclerde hapsi aynı ve her tuş/ışık için ayrı soketler bulunuyor. işlem bittikten sonra topla emektarı eğer hala çalışmıyorsa, sana burdan anakart al ram al işlemci al diyecek kimse çıkmaz görmeden. Bir bilgisayarcıya götür. emin ol o pc Google a girecektir
Mavi ekran RAM'ler ile alakalı diye biliyorum. RAM'leri değiştir, kurcala falan belki düzelir. Benim eski kasa da çalışmıyordu, ışıklar yanıyor görüntü yok. Çalışıyorken anakartın güç kablosunu söktüm, kart bi inledi sonra taktım açıldı.
240 liraya komple bir sistem toplayıp emektarı Google'a sokabilirsin. HDD'yi katmadım eğer ihtiyacı olursa
HDD: VATAN COMPUTER - TOSHIBA - 3.5" 500GB SATA 3.0 32MB tabii bence HDD'yi bir mahalle bilgisayarcısında 40-50 liraya almanı tavsiye ederim.
Bir harddisk çöküyor. Ses de çıkarıyor zaten. Peder de sıkıldı PC'den de masraf çıkmasın diye söylemiyor bana. Geçen şu PC'yi aç bir oksitlendi bilgisayar dedi. Harşlıklarımla bir PC toplarsam çok iyi olucak. 200-300 TL'ye.