Pentium 4 sistem yükseltme

istifa

Centipat
Daha fazla  
  • ASUS P5G41T-M LX3 Plus anakart.
  • 350W güç kaynağı
  • Intel Pentium 4 3.06 GHz işlemci.
  • 4X2GB RAM 2666 MHz.
  • Dark diamond kırmızı LED'li kasa.
  • 180 GB HDD.
Bana LOL ve CS:GO oynatacak yeni PC toplayacağım. RAM, anakart, güç kaynağı ve kasayı elimde tutayacağım. Yeni ekran kartı, işlemci, monitör ve hafıza birimi alacağım. İşlemci ve ekran kartından pek anlamam. O yüzden bana sadece ekran kartı ve işlemci almama yardımcı olun. Ekran kartı 2 GB olsun. İşlemci ile darboğaz olmasın. İşlemci GHz'i 3'den fazla olsun. (Sistem 2004'den kalma) onun dışında önerdiğiniz parçalar bendeki herhangi bir parçayla uyuşmaz ise yeni parçalar önerebilirsiniz. Önerilerinizi bekliyorum.

Anakart değiştirmem diyorsan o sisteme Q9XX serisi işlemciler alabilirsin. Ayrıca Çin üzerinden Xeon E5450 de alıp takılabilir.
Gpu içinde GT1030, 750Tİ, RX 460 OEM, Radeon 6500 Serisi kartlar olabilir.

Dostum yanlışın var o anakarta 2666mhz ram takılmaz 1333mhz takılıyordur. Pentium 4 hayatımda gördüğüm en kötü işlemci zamanında bende kullanıyordum. İşlemci olarak AliExpressden Xeon e5450 veya Xeon x5460 almalısın(pubg oynayabilecek güçte). Ekran kartı olarak da gtx750ti alabilirsin. Sana Max 400 TL'ye patlayacaktır. Csgo da en yüksekte 170fps lolde en yüksekte 180 fps alırsın.

Önerdiğin işlemcilerden hangisi daha iyi

BIOS modlayıp ikinci el bir Xeon E5450 veya Xeon 5430 alıp, ekran kartinizi GT1030 veya GTX750Ti yapabilirsiniz. Ama dedigim gibi BIOS modlamayi unutmayin kisa ve kolay bir islem.

Tamam.

Bios modlamak nedir?
Dostum her anakartın bir biosu vardır. Dediğim Xeon işlemciler normalde senin anakartının biosu ile tam performans çalışmıyor. Bu yüzden anakartın biosunu değiştirmen gerekiyor ki işlemci tam performans çalışsın.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

E5450 sana yeter bios modu ile uğraşmassın hem. Modsuzda çalışıyor sadece WIN 10 kullanırsan gerekir. Normalde bu anakartlar Xeon tanımıyor. Doğru tanıyıp ısıtmadan voltaj vermek için modlanıyor. İyi bir soğutucun yok ise X işlemciye hiç bulaşma. Masrafsız E al gitsin.

Dostum bios modlamadan da çalışıyor fakat tam performans çalışmıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…