Pentium 5300 2.80 GHz'e çıkması sorun olur mu?

Phantomreiz

Femtopat
Daha fazla  
RAM
4 GB Kingston 800 MHZ
Ekran kartı
Nvdia geforce 210 1gb
Anakart
G31M-ES2L
İşlemci
İntel Pentium 2.60 GHz - 2.80GHz
İşlemci 2.60 GHz'den ufak overclockla 2.80 GHz hızına çıkarttım bir sorunu olur mu?
Termal macunlarını değiştirdim bu arada bakımları tertemiz ve 2 fanlı bakır soğutucusu var.

Son düzenleyen: Moderatör:
OC'nin kritik kriterlerinden biri sıcaklıktır, o iyi ise (ve OC'nin stabil olduğundan eminsek) başarılı bir OC yapılmış demektir.

Hiç test ettin mi bu OC'yi stabilite olarak?

@Phantomreiz

Sıcaklık iyi ancak stres testinde stabilitesini test etmelisin. AIDA64 veya Prime95 ideal testlerdir.

o ne işe yarıyor ben AIDA64 indiriyorum teste edeyim
ben şimdi testi yapıyorm AIDA64 deil diğerinden 20klara kadar sorun yok daha devam edecekmi max 61 derece gördü

Anladığım kadarı ile Prime95'te 20 dakika test yaptın ve maksimum 61 gördü, değil mi?

Eğer öyleyse gayet güzel, OC stabil ve bir sorun yok.

Evet hatta 32K'ya kadar çıktı sonra sabrım tükendi kapattım uygulamayı 61 maksimum.

15 dakika yeterli olurdu aslında, yarım saat fazla fazla yeterli stabiliteyi anlamak için. Sıcaklık iyi görünüyor, sıkıntı yok.

hocam o işlemciye overclock yapacagınıza gidin ucuza bir quad işlemci alın 2. elden 100-150 tlye bulabilirsiniz.
İşlemci 2.60 GHz'den ufak overclockla 2.80 GHz hızına çıkarttım bir sorunu olur mu?
Termal macunlarını değiştirdim bu arada bakımları tertemiz ve 2 fanlı bakır soğutucusu var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı