Pentium B940 işlemcili dizüstü bilgisayar iş görür mü?

516431

Hectopat
Masaüstü bilgisayarım olduğu için kullanmadığım bir dizüstü bilgisayarım vardı. İşletim sistemi açılmıyordu, bir de 'ü' harfi bozuktu. Yakında İstanbul'a gideceğim, oraya masaüstümü götüremeyeceğim için dizüstü bilgisayara ihtiyacım vardı. Fiyatlar zaten uçmuş durumda, ben de eski emektara bir el atayım dedim. Bugün klavyeyi tamir edip Windows 10 yükledim. Bilgisayarın özellikleri: Intel Pentium B940 işlemci, 4 GB DDR3 RAM, 128 GB SSD (111.8 GB kullanılabilir), ekran kartı yok, Intel HD Graphics var. Çok işim yok, film, dizi, tarih videosu falan izlerim, Minecraft falan oynarım, bir de araştırmam gereken bir şey olursa kullanırım. Sizce iş görür mü?

Bir de pazartesi temizleteceğim.

RAM düşük. Oyun açmaz ama film ve videoları rahat izlersiniz.

Uzunca bir süre B960 kullandım. Büyük ihtimal yakın güçlere sahiptirler. Dizi, film için rahatlıkla yeter. Minecraft'ta herkese açık çok oyunculu oynamazsan oyun da oynatır (düşükte tabii). Optifine ile sunuculara da girebilirsin. Küçükken her sunucuda oynamışımdır. Üzmedi ama sende ram sınırıda o yüzden pek bir şey diyemeyeceğim. Ram düşük olduğu için LTSB 2016 1607 Önerebilirim.

windows 7 kur , win10 kasar.

Minecraft Windows 10'u uçurur. Ben çok oynamıştım

Minecraft zevkimin oluşmasını sağlayan sürüm. Java'da 2 chunk hızlıda oynardım. Bedrock'a geçince şok yaşamıştım.

Sizce araştırma, Minecraft ve video için hala yeter mi?

Sonuç: Düşük sistem gereksinimli oyunlar, video izleme ve araştırma yapmak için kullanılabilir.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…