Pentium B960 sistemi Linux kurarak sonuna kadar zorlamak

Yesin Windows 10 ve 8 zorlayamadı elbet ki o da biraz zorlar ama benim bilgisayarım bakımlı onun için hızlı ve olabildiğince güçlü çalışıyor.
Hem aşırı zorlayıcı hem de sayıca fazla sistem amacım bu

Neden böyle bir fantezi peşindesiniz ki ? İlla zorlamak istiyorsanız açın Prime95 testi 3-5 tane.

İstersen elli tane sistem kur, sadece biri çalışacağı için çok sistem kurmakla test edemezsin.
Hem sistemi test etmek böyle olmaz, onun da kendine göre kuralları var.
Ayrıca Ram oranın nihayetinde 2 GB, yani gücü belli.
Hani ciddi bir test istiyorsan performası test etmelisin, onu da test etmenin en kolay yolu uygun bir oyun ile yapabilirsin.
Örneğin 1 GB RAM ve yüzde ellileri aşan CPU kullanan oyun ile denersin.
Sistem ne kadar zamanda performanstan düşecek ya da düşecek mi o şekil denersin.
Örneğin bahsettiğim şekilde bir oyunda 1 saat çalıştıktan sonra ilk dakikalardaki gibi çalışıyorsa sistem iyi demektir, 1 saat sonra az bir düşüş gösteriyorsa yine iyi demektir, daha sonra o az düşüşle kalmayıp bir hayli yavaşlıyorsa performansı kötü demektir.
Yani hiç düşüş göstermeyen veya az bir düşüşle aynı şekil saatlerce devam eden iyidir.

Bir başka örnek, kendim geliştirdiğim ve paylaştığım dağıtımlara bahsettiğim performans testini mutlaka uygularım, ta ki, testi geçene kadar devam eder, bu bazen bir ay dahi sürer.

Arkadaşlar 8 GB RAM sipariş ettim zaten SSD ve Intel Core i5 2410M işlemci de aldım soket chipset ve TDP'si uyuyor yani sistemi resmen yenileyeceğim artık düşük sistem olmayacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…