Pentium D 830 ve HD 5750 sistem upgrade

İşlemci mi? Ekran Kartı mı?

• İşlemci

Oy: 0 0,0%
  • Ekran Kartı

Oy: 0 0,0%

• Oy verenlerin toplamı
    5

thestalker

Kilopat
Önce sistemimi belirteyim.

• İşlemci: Intel Pentium D 830 3.0 GHz L2 2MB Cache
  • RAM : 8GB DRR2 RAM 667 MHz
  • Ekran Kartı : Asus AMD HD 5750 1GB 128 Bit
  • Anakart: Asus P5WD2 Premium
  • PSU: Thermaltake 1000W Gold 80+
  • Kasa: Thermaltake Kandalf Silver (Gümüş)

Şimdi, düşündüğüm upgradeler;

• İşlemciyi değiştirmek ama bozuk gelme ihtimali.
  • Ekran kartı değiştirmek (darboğaz olmadan işlemcinin kaldırabileceği en yüksek ekran kartı)

Ekran kartı olarak aklımda bir fikir yok ama işlemci olarak Core 2 Q9650 veya Core 2 E8400 takabilir miyiz?

Son düzenleme:
Sistem şuan ki güncel oyunlar bakımında yani steamimdeki oyunları oynatsın yeterli.
Oynatıyor zaten ama işlemci yüzünden çoğu oyunda performans düşüklüğü yaşıyorum. (darboğaz değil)
İşlemcim Windows 8 64 bite kadar desteklenmekte sonrasında ise 32 bit kurulum yapabilmekteyim.
Steam Linkim

İlk önce ne kadar geliştirebileceğimizi hangi bütçeyle bakmak isterim çünkü artık sistem bir süre sonra güncellenemeyecek daha fazla zorlamaya gerek yok.

Modlanmış işlemci sıkıntı çıkarmaz mı?
Ben tek kullanan olmadığım için sorun olursa her zaman çözemem.

"İntel Pentium D 830" olan işlemcimi "935" ile değiştiriyorum. (15TL'ye test ettik. Yarın alacağım.)

Genel bi' FPS testi yaptıktan sonra yeni işlemcinin testlerini yapacağım. Umarım bi' nebze de olsa FPS artışı olur.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı