Pentium Dual Core E5300 Sistem Upgrade

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

federico

Hectopat
Ben orta seviye oyunlar için bir sistem toplamak istiyorum ama işlemcimle anakartım baya kötü. İlk önce AMD & İNTEL karar veremedim.

Diger sistemlerim şunlar;

• EKRAN KARTI: SAPPHİRE HD6670 2GB 128bit
  • RAM: Kingston 4+2 ddr3 1333mhz Ram
  • İşlemci: Pentium(R) Dual-Core CPU E5300
  • Anakart: Asus p5g41t-m lx

500TL Bütçem var işlemci ve Anakart önerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben karar veremedim hala İntel, Amd geliyor :D

Intel'i istersen 500 TL'e AMD'e göre daha düşük bir işlemciye sahip olabilirsin. Çünkü Intel'in neredeyse tüm işlemcileri AMD'e göre biraz pahalı.

O zaman bu fiyata bu sistemle İntelden daha iyi performans alırım yani ?

Yani bu sistemle Intel alırsan kalite almış olursun, AMD alırsan performans almış olursun. Intel'in işlemcileri daha sağlamdır, teknolojileri daha iyidir, driver'ları daha fazla ve günceldir. AMD ise fiyatına göre iyi performans sağlar. Çoğu kullanıcı da uzun ömürlü olmasından çok performansına ve fiyatına baktığı için AMD'i tercih eder.

Sonuçta 10 yıl boyunca kullanmak için almıyoruz işlemcileri. En fazla 5 sene sonra mevcut işlemciler yetersiz kalacak ve yenilerine geçeceğiz. Bu yüzden benim için uzun ömürlü olmasının pek gereği yok. Apple ve Samsung gibi düşün; pahalı ve kaliteli olsun istiyorsan iPhone 5S'i 2.200 TL'e alırsın, fiyatına göre performansı iPhone' yakın ama sürekli benzerlerinin piyasaya sürüldüğü bir telefon istiyorsan da 1.600 TL'e Samsung alırsın. Tercih tamamen sana kalmış.

Tamam da Anakart biraz tuzlu galiba.

Vereceğin paraya değecek anakartlardan biridir emin olabilirsin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı