Pentium E5200 için Ekran Kartı Önerisi

SAMETO

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, benim işlemcim E5200. Yeni bir ekran kartı alıp güncellemek istiyorum. Ne önerirsiniz. Biliyorum çok güncellenecek bir sistem değil ama 1 yıl işimi görsün yeter. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sıfırını bulamazsın ama ikinci el Nvidia GTS 450 bulabilirsen işini görür.

Bu arada yazmayı unutmuşum bazı oyunları düşük ayarlarda oynamak istiyorum. GT 1030 alsam sorun olur mu?

Son düzenleme:
Bir tık daha iyi bir işlemcisi olan 4 GB RAM bulunan bir sistemde GTS450 ile oyunları 1080p çözünürlükte rahat oynuyordum.

DÜZENLEME: Örneğin Call of Duty serilerini yüksek grafik ayarında oynarken, GTA V oyununu düşük ayarda rahat bir şekilde oynuyordum. League of Legends veya CS Go oyununu orta yüksek ayarlarda rahat oynatır.

GTS 450 çok çok eskidi. Ayrıca o kartla 1080 p de oynayamazsın çoğu oyunuda. Hadi oynadın diyelim o ekran kartını takabilmek için güç kaynağınıda değiştirmesi lazım. Elimde 4 tane dual core işlemcili bilgisayar var. Üzerlerinde en fazla 300 w güç kaynağı var , o işlemcinin olduğu bir bilgisayarda o kartı besleyecek güç kaynağı olacağını sanmıyorum. İnsanları yanlış bilgilendirmeyin. GT 1030 güzel kart ama işlemcin beslemez. Bütçeni belirtirsen yardımcı olurum.

GTS 450 tabikide eskidi ona bir lafım yok.
Fakat çok küçümsediniz kartı. GT 1030 darboğaza sebep olur.
Benim memleketteki bilgisayarım Q6600(3.4 GHZ OC ile) , P35 anakart, DDR2 1050MHZ 2 adet RAM, 3 adet 7200RPM HDD, ve MSI GTS450 konfigürasyonunu 400 Watt(Peek 460watt diye geçiyor) PSU ile sorunsuz kullandım hala da babam kullanıyor. Samsung P2370 monitör ile 1080P de 1080P istediğin oyunun testini yapayım isterseniz gittiğimde.

Kafadan sallamadım yani bizzat test ettiğim yıllarca kullandığım parçalarla ilgili yorum yaptım.

Ha gerçekten eski bir kart o konuda haklısınız birşey diyemem.

Diyorsun ya işte 400 W güç verebiliyor diye. Üzerinde büyük ihtimal 200 W veren bir psu vardır. GTS 450 taksan yine o işlemci ile darboğaz yapacak.

Diyorsun ya işte 400 W güç verebiliyor diye. Üzerinde büyük ihtimal 200 W veren bir psu vardır. GTS 450 taksan yine o işlemci ile darboğaz yapacak.

Doğrudur hocam ama konu sahibi PSU ile bir bilgi vermedi bizde yazdık doğal olarak.

Konu sahibi arkadaş güç kaynağın ne marka-model sana zahmet bizlere söylesen.

Baba bak şimdi işlemcini gidip 20 30tl ye satıyorsun, sonra 50 60 tl arası bir fiyata Qserisi örneğin Q 8400, Q8300, Q6600 gibi bir işlemci alıyorsun. Artık istediğin ekran kartını takabilirsin =)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…