Pentium E5300 sisteme GT1030 takılır mı?

Cem Taşbilek

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar.
Bilgisayarımın özelliklerini biraz güncellemek istiyorum. GT 1030 ve 4GB RAM takmak istiyorum. PCI slotu ve güç ile ilgili şüphelerimden dolayı sizlere danışmak istedim. PCI-E 3.0 ve 2.0’ın birbiri ile çalıştığını biliyorum fakat 1.1 ile de çalışabiliyor mu merak ettim. Güç bakımından şu an kullandığım 8400 GS 71W çekiyormuş araştırmalarıma göre. GT1030 ise 30W. Bu durumda güç konusunda sıkıntı çıkacağını sanmıyorum ancak slotlar uyumlu mu bilemedim. Oynayacağım oyunlar LoL, CS:GO, H1Z1 gibi işlemciyi aşırı zorlayacak oyunlar olmadığından darboğaz konusunda sıkıntı yaşayacağımı zannetmiyorum. Teşekkürler şimdiden. Sistem özelliklerim:
  • Intel Pentium E5300 2.6 GHz
  • Asus P5KPL-AM SE G31 DDR2 s+v+L PCIx 775p
  • Kingston 2 GB DDR2 800MHz
  • Seagate 250GB 8MB Sata 2 NCQ 7200rpm
  • Legacy CX220 250w
  • Inno3d 8400GS 64bit 512MB DDR2 VGA DVI HDMI PCIX

Son düzenleyen: Moderatör:
O zaman git 980 Ti al?
O ekran kartının çok daha performanslı olması bir şey değiştirmez, ileride işlemci değiştirmeyeceksen 1030 alman boşuna olacak çünkü o işlemci onu beslemez. Boşuna 100 TL fazla verdiğinle kalırsın yani.
Ayrıca anakart en fazla 4 GB RAM destekliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
O zaman git 980 Ti al?
O ekran kartının çok daha performanslı olması bir şey değiştirmez, ileride işlemci değiştirmeyeceksen 1030 alman boşuna olacak çünkü o işlemci onu beslemez. Boşuna 100 TL fazla verdiğinle kalırsın yani.
Bende 2 den 4 e geçmek istiyorum. Gerçekten fark ediyor mu ? Bu arada 32 bit kullanıyorum. 3.67 kullanılabilir olmasi falan fark eder mi ?

Bende 2 den 4 e geçmek istiyorum. Gerçekten fark ediyor mu ? Bu arada 32 bit kullanıyorum. 3.67 kullanılabilir olmasi falan fark eder mi ?
Şöyle anlatayım, 2 GB iken, mesela dota 2, battlefield 3, yükleme ekranında, karakter seçimi ekranında, savaş sahnelerinde vs. donma, takılma yapıyordu.Bellek kullanımına baktığımda 1.80 GB falan kullandığını görüyordum bu yüzden 2 GB'nin yeterli olduğunu düşünüyordum fakat 4 GB yaptıktan sonra bellek kullanımı 2 GB'nin çok üzerine çıktı.
Bu arada bende ki donma olayı, PC'nin bellek yetersizliğine dayanan bir olaydı, yani sadece belleği yükselttim PC bir anda hiç donmayacak gibi bir beklentiye girmeyin, sadece yüksek bellek gerektiren oyunlarda rahatlamış olacak.

O ekran kartına 350 TL verene kadar, 200 TL'ye r7 240, 60 TL'ye de 2 GB bellek alın, daha iyi olacaktır.
Geçen yıl 2 GB'den 4 GB'ye geçtim, çok farkediyor oyunlarda.
Arkadaş zaten RAM'leri 4 yapacağım demiş.

O zaman git 980 Ti al?
Güç verimliliği de söz konusu. Evet iki kartın da TDP değeri aynı ancak işlemcinin maksimum desteklediği noktada GT 1030 daha az kullanımla çalışacak. Dolayısıyla hem daha az güç çekecek, hem de daha az ısınacak.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı