Pentium E5300 ve R7 240 Overclock

Missisippi

Hectopat
Daha fazla  
-300 Watt PSU
-MSI R7 240
-Foxconn G31 MXP
-İntel Pentium E5300
-2GB DDR2 RAM

Bu sistemle PUBG Mobile bile oynayamıyorum. Bu nedenle OC hakkında bir kaç şey okudum ve yapmaya karar verdim. Pek bilgili olamadığımdan yakma vb. bir şeyler yakmaktan korkuyorum ve hangi bileşenlere OC yapılır bilemediğimden hepsini yazdım. Bu sistemde PSU ve diğer bileşenlerle sıkıntısız çalışabilecek OC önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Biz sana şu değerlere çıkar desek yalan olur. Sen kendin yavaş yavaş arttırıp stabil overclocku kendin bulursun. Overclock yapılacak parçalar ekran kartı, ram , ve işlemcidir. Ekran kartı msi afterburner ile, işlemciyi ve rami biosdan overclocklarsın. Benim sana önerim ramlere karışmaman. Ekran kartın ile ilgili overclock videolarını youtubedan izle. işlemci overclocku içinde anakartının var ise overclock videolarını izle. Zaten az çok bir fikir edinirsin. Ama overclock seni 5 fpsden 30 fps ye çıkarmaz. 20-25 ten 30'lara çıkarır.

Aynı tarzda sistem var.Sadece r7 240 yok bu ekran kartıyla fm 19 kaldiriyormu ? Denedin mi hiç ?

2gb ram internet kullanımı için bile yetersiz. Anakartın 4gb çift kanal ram desteği var görünüyor sitesinde. Şanslı olduğun kısım ise e5300 döneminin iyi o.c olan işlemcilerinden. Kasa içi hava akımı kötüyse, işlemci macunun kuruysa, kasa tozluysa, işlemci fanın stock 775 fan ise 3ghz hızda bile ısınma sorunu yaşayabilirsin.

G31 chipsetli anakart ile overclock yapamazsın fsb hızıyla oynayabilirsin fakat stabilite sorunları yaşarsın.

Hocam biraz ayrıntılı anlatabilirmisiniz.
Fm19 denemedim ama PES 17 ye kadar açıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…