Pentium E5400 ve GTX 750 Ti Darboğaz Yapıyor mu?

musallat258

Hectopat
Daha fazla  
Aldığım GTX 750 yi sistemime taktım çalıştı ancak kötü fps aldığımdan konu açtım ve darboğaz yaşandığı söylendi. Ardından çıkardım.Eski kartım olan 9800GT yi taktım ama darboğazda yaşadığım sorunlar devam etmekte. Format attım, Driverler Güncel, Isınma Sorunu yok. Sistemim ECS G31T-M7, Pentium e5400 2.7 Ghz , 3 GB RAM , Windows 8 64 Bit.

Sizce ne yapmam gerekli? Kasayı açtım RAM leri çıkardım taktım düzelmedi.
Aynı sistem ile rahat CS:GO oynarken şimdi 50 fps i zor geçiyorum. Tıpkı GTX750 yi taktığımdaki gibi.
Masaüstünde takılmalar bile oluyor arada.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öyle tak çıkar ile olmaz bu işler. Çıkardığın zaman ekran kartının sürücülerini de kaldırman lazım. Başka bir ekran kartı taktığın zaman da o takmış olduğun ekran kartının sürücüsünü kurmalısın. Bu işler öyle tak çıkar ile olmaz. E5400 işlemci o ekran kartına dar boğaz yapıyor. Aynı anakart bende de var. Zaten G31 chipset anakartlar öyle ekran kartını çalıştıracak kapasite yani güçte değil. En yüksek ve dar boğaz olmadan takıp kullanabileceğin ekran kartı HD6670 yani HD6**** serisi kartlardır. Bu demek olmuyor ki HD6950 ekran kartını takabilirim'' gibi bir mantık olmasın aklınızda.

E5400 gibi bir işlemci Gtx 750Tİ'nin üstesinden gelemeyebilir. Youtube'den biraz video izledim az önce. İzlediğim 2-3 videonun tamamında darboğaz yaşanıyordu. Eğer işlemcimi update edemem, bütçem yok dersen sana Windows 8.1'i kurmanı ve bütün sürücülerini güncel tutmanı öneririm. Bu şekilde bir nebze üstesinden gelebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…