Pentium E5500'ün GPU'su CS: Source oynatır mı?

190483

Kilopat
Arkadaşlar, esenlikler. Hurda bir sistem toplayacağım ve en dandik ekran kartlarına biçilen fiyatlar bile beni hayretler içerisinde bırakıyor. Ekran kartı almadan Pentium E5500'ün grafik birimi bana CS: Source oynatır mı?

Arkadaşlar, esenlikler. Hurda bir sistem toplayacağım ve en dandik ekran kartlarına biçilen fiyatlar bile beni hayretler içerisinde bırakıyor. Ekran kartı almadan Pentium E5500'ün grafik birimi bana CS: Source oynatır mı?

O işlemici milattan önce kalma içerisinde bir grafik birimi yok anakartın chipsetinden gelir görüntü Half-Life 1 bile oynayamazsın.

Açıkçası ikinci elde istediğin ürünleri bulmak biraz sabır gerektiriyor. Uygun fiyatlı ürünler ha deyince gelmiyor. Önerim bir süre boyunca ürün avına yerleşmen, illa ki denk gelecektir. Misal geçen 70 Liraya 3870 görmüştüm canavar gibi CS: Source oynatırdı.
Bu arada eski sistemlerde onboard grafik birimi anakartın üstünde kuzey köprüsünde oluyor. O da sadece görüntü almalık bir şey maalesef.

LGA775 sistemlerin dahili grafiği anakartın kuzey köprüsüne bağlıdır; G41 yonga setli anakartın G41 Express Chipset iken G31 yonga setinin de G31 Express Chipset adlı grafik birimi bulunur. E5500 gibi çift çekirdekli ve güçsüz bir işlemciyi almak yerine en azından Q8400 - Q9300 bakmalısınız, yine de grafik biriminin performansına etkisi neredeyse olmayacaktır fakat işlem kapasitesi artacaktır. Half-Life gibi oyunları oynatır da Source olanlarını bilemeyeceğim, internetten testlerine bakmak lazım. Bütçeniz ne kadar sizin?

Benim Pentium 4 Half-Life 2 bile oynatıyordu. Onboard 64 MB ekran kartı vardı. Ama Half-Life 2 falan çok iyi optimize oyunlardır. CS Source da aynı motordan yapılma aşağı yukarı onda da şansınız var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı