Pentium E5700 ve GMA 3100'lü sistem Hackintosh uyumlu mu?

Urshifu

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i5-11400H - RTX 3050 Notebook - 16 GB RAM
- Acer Nitro 5 AN 515-57 nh.qeley.004
Anakart: Foxconn G31MV
İşlemci: Intel Pentium E5700
GPU: Intel GMA 3100
RAM: 1 GB (Dual Channel)
Ethernet Kontrolcüsü: Realtek RTL8102E/RTL8103E Family

Bu sistem Hackintosh uyumlu mu?
(Biliyorum RAM yetersiz. İnternet için USB Tethering yapmayı düşünüyorum ayrı ".kext" mi lazım ona?)

Yanlış anlama ama şu anki hali ile hiçbir şey olmaz.

OS X hafif bir işletim sistemi değil, eski ya da yeni olmasının önemi yok.
Zaten farkındaydım olursa deneyecektim ben W8.1 kurayım en iyisi o sisteme.

Mavericks veya Lion/Mountain Lion kurabilirsiniz diye düşünüyorum ama GMA 3100 sorun çıkarır aktifleştiremezsiniz, Niresh Mavericks'i veya Unibeast Mountain Lion denebilir ancak nihai olarak söyleyebilirim ki birebir aynı sistemle (RAM'i daha yüksek ancak anakartı ve de işlemcisi aynı) başka bir TR forumunda bir arkadaş başarılı bir şekilde El Cap kurulumu gerçekleştirmiş, grafik tanıtımında da El Cap'a kadar sorun yaşamadığını (soru işaretli GMA3100'i tanıtmadan nasıl sorun yaşamamış merak ediyorum) ancak Sierra sonrasında GMA 3100'ü tanıtamadığını söylemiş (Bilgi hatası var SSE4 sıkıntısı daha çok o) ancak sizdeki şuan en büyük sıkıntı RAM'iniz acayip düşük en azından 4 olmuyorsa bile 2 GB yapın onu.

İnternetten alıntı yapıyorum o arkadaşın sistem donanımları ve ekran görüntüsü, EFI'ı atmamış ancak tahminimce Clover Bootloader'la yapılmıştır:
Sistem
Realtek RTL8139/810x Fast Ethernet Adapter
Realtek ALC662 @ Intel 82801GB ICH7 High Definition Audio Controller
Intel GMA 3100 onbort ekran kartı
işlemci intel pentium e5700
anakart foxconn G31mv-k serisi
Biraz merak ettiğim için devam ettim araştırmaya, işlemcinin SSE3 desteğinden kaynaklı olarak El Cap'in üstünü göremediğini söylemiş bir arkadaş ve 5£'a falan daha SSE4 destekli bir şey alır Mojave'ye falan geçebilirim ileride demiş aynı işlemciyi kullanarak, GMA'dan haber yok GT 240 kullanmış vs vs birçok örnek var FakeCPUID Kext'ini kullanmanız gerekiyor Clover'da ancak sizin en büyük sorununuz RAM+Grafik kartı olmayışı, bence onları edinin en kötü şekilde de olsa desteklese bile yeter.

Özetle bakarsak RAM yükseltmesi yaparsanız El Capitan'a kadar çalıştırabilirsiniz ancak şu durumda Mountain Leon üstü sistemi zorlar, grafikleri tanıtamayacaksınız zaten çünkü GMA 3100'e uygun bir Kext yok. GT 210 falan atın derim sisteme birde RAM'i 4'lere çıkartırsanız tatlı bir makine olur (parça fiyatlarından baktım ortalama 150 TL'lere 8400GS buldum çalışacak, RAM'i de o civarlara bulsanız 300'e El Cap destekli evde internete vs girmelik kullanılırken sanki güncelmiş havası verecek bir sistem olur uygun yollu).

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…