İyi geceler arkadaşlar. Birkaç gün önce ekran kartım yandı ve yeni bir ekran kartı almaya karar verdim.
Aklımdaki senaryo aynen şöyle;
GTX 1030 ve 400W PSU alıp sisteme dahil etmek. Sistemin teknik özelliklerini ekran görüntüsü olarak atacağım. Sizce işlemci sorun yaşatır mı bana? Bendeki anakart ekran kartını çalıştırabilir mi?
Eğer işlemci sorun teşkil ederse aklımda Aliexpress'ten Xeon 5460 almak var. Direk LGA775 (modlu) uyumlu geliyor ve sorunsuz bir şekilde çalıştığı söyleniyor. Son olarak da eğer işlemci yetersiz gelir ve Xeon 5460 almak zorunda kalırsam bu işlemci için özel bir soğutma yapmam gerekir mi?
NOT: Bu sistemle daha önceden GTA 5, Fifa 15, Pes 17 ve bu oyunlara yakın oyunları oynadım. Ekran kartı olarak AMD R9 270X 4 GB versiyonu vardı.
Hocam ben q9400 almaya karar verdim. Sizce soğutma olarak fan ve macun yeterli midir? Satıcı maximum sıcaklığı 74.1 olarak belirtmiş.
Ayrıyetten güç kaynağını da 400 watt ile değiştirmek istiyorum. Sizce gtx 1030 + Quad 9400 ve diğer ram'dir vs. 400 watt ile rahatlıkla çalışabilir mi? Tavsiye ettiğiniz bir psu var mı?