Pentium G2030 ile GT740'lı sisteme 300W PSU yeterli mi?

Ali Alpay

Hectopat
Daha fazla  
  • GT740 DDR3 2GB 128Bit Nvidia GeForce DX11.1
  • Asus H61M-K Intel H61 1600MHz DDR3 LGA1155
  • Hi-Level 2GB 1600Mhz DDR3 Soğutuculu Ram
  • Intel Pentium G2030 3GHz 3MB Cache LGA 1155
  • Samsung 250GB 7200RPM Sata2
Bu sisteme 300w güç kaynağı yeterli mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yetmez ama evet ne demekse? Ram arttır win 7 ve üstünde zorlar... Ekran kartında 2 GB var. İnsaf...

Hani garanti istiyorsa , içi rahat edecekse buradan baksın diye paylaştım.

MSI bu konuda bir hesap makinesi yapmış , buradan güvenilir bir şekilde hesaplayabilirsiniz :

MSI Türkiye - Bilgisayar, Dizüstü, Notebook, Masaüstü, Anakart, Ekran Kartı ve dahası...

Yalnız hesaplarken her parçanın en fazla çekeceği gücü hesaplayıp topluyor. Örneğin AMD FX-6300 masaüstü kullanımda 40 watt civarı. Oyunda 55 watt civarı yakıyor. 90 watt ise teoride en zorlayıcı OC de üst sınırı. ( Frekans 5 Ghz olacak voltaj vereceksiniz ancak öyle olur...

Yani önerdiği güç kaynağından daha düşük güce sahip olanları da seçebilir miyiz ? Bende sistem topluyorum da bu sitede hesaplamıştım 550W çıkmıştı.

O sistemi yeni mi topluyorsunuz ? Eğer öyle ise bütçeyi belirtin.

İmzadaki sistemi yazılan güç kaynağı ile kullanıyorum. Bütçeyi düzeltebilirsemde Bronze sertifikalı 600 w güç kaynağı, 240-256 GB SSD ve İşlemci soğtucusu alacağım. Kasada 1 giriş 3 egsoz fanı var. Masaaltı kullanıyorsanız özellikle tavsiye ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…