Pentium G2130 Sistem İçin Upgrade Önerisi

itsAtaken

Kilopat
Merhabalar. Donanımlarım;

Intel Pentium G2130 3.20 Ghz 3mb ön bellek
Radeon hd 5670 1 gb 128 bit
6 gb DDR3 Ram
Gigabyte H61m sınıfından 1155 Soketli bir anakart. Sanıyorum S2p gibi bir şey.

Ben bu bilgisayara yavaş yavaş upgrade yapmak istiyorum fakat PSU çok düşük. Ne +80'i var, ne de bilindik bir markadan. Kasanın markası Sagitta model ise Raidmax. Yanında gelen bir PSU var. Yanlış hatırlamıyosam 430 watt gücü var verdiği güç 300 bile değil. Her neyse.
Öncelikle ekran kartını Gtx 750 Ti yapmak istiyorum. Bu kart her ne kadar az yaksa da, bu PSU'nun ona yeteceğini düşünmüyorum. Yoksa yeterli midir ?
İşlemcim hali hazırda yeni sayılır. 1.5 sene filan oldu anakart ile ikisini alalı. İşlemcinin tüketiminde 55 Watt yazıyor. Eğer PSU yeterli ise sadece 750 Ti alabilirim şimdilik.
Eğer yetmezse ise ZALMAN ZM600-GLX SERİSİ 80PLUS 600W GÜÇ KAYNAĞI Şu ürünü almak istiyorum.

Sizce şimdilik bunlar yeterli midir ? Oyunlarda biraz daha FPS istiyorum sadece. Yoksa bilgisayarımın Masaüstü ve Tarayıcı performansına hastayım. Çok stabil çalışıyor fakat oyunlarda sönüyor.

Hiç değilse yeni çıkan oyunları bir tadayım. Şimdiye kadar hiç görüntü takıntım olmadı, tek istediğim 1024*768'de bari oynayabilmek.

An itibari ile güç kaynağı değiştirmek yerine direkt kasayı değiştirmeye karar verdim.
ZALMAN R1 600LE 600W MidT ATX PENCERELİ SİYAH KASA Bu kasanın gücü bu parçalar için yeterli midir ? 600 watt diyor ama acaba nasıl ?

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı