Pentium G3258 için CPU Fan ve PSU Önerisi

Huskiey

Kilopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Technopat'ın "Uygun Fiyatlı Oyun Bilgisayarı Toplama Rehberi" de topladığı sistemin güç kaynağı, işlemci için soğutucu ve kasa hariç diğer tüm parçaları aynı olarak mevcut. Bilmeyenler için:

CPU: Intel Pentium G3258
Anakart: Asus H81-M PLUS
GPU: MSI GTX 750 Ti TwinFrozrGaming
RAM: GSKILL 8GB DDR3 1600MHz
SSD: Crucial 120GB BX100

Sistemi overclock yapacağım o yüzden stock soğutucu kullanmak istemiyorum. RAM olarak da tek modül kullanıcam, soğutucunun sığması için. Bu yüzden Cooler Master Vortex Plus - Cooler Master Vortex Plus İntel Lga 775/1155/1156/1366 & Amd Am2/Am2+/Am3 İşlemçi Soğutucu - Vatan Bilgisayar düşündüm. PSU için de rehberde 420W güç kaynağı kullanılmıştı. Fakat ben güç kaynağını ayrı almak istiyorum ve bu sisteme (sanırsam) maksimum 300-350W civarı güç yeterli. Almışken de 80Plus almak istediğim için vatan da en düşüğü CORSAIR BUILDER VS SERİSİ 80PLUS 450W GÜÇ KAYNAĞI - Vatan Bilgisayar bu var. Birde Xigmatek ler var ama sayfaları açılmıyor. Sizce bu PSU bu sisteme fazla mı? Veya 80Plus etiketsiz 300-400W arası bi PSU almam da işi görür mü? Cevaplarınızı bekliyorum arkadaşlar.

Güncel.

tr_Skywalker arkadaşa katılıyorum o işlemci artık iş görmez zaten ömrü 1-2 yıldı. 1 yaşını da doldurdu. i3 4160 + h81-p33 alın sizin için daha hayırlı olacaktır. Sonuç da yonga set aynı performansı alırsınız. Ve i3 kat ve kat daha iyidir. H81 Plus overclock için uygun değildir. VRM soğutucuları yok.

Benim sana bir sorum olacak, videodaki sistemde GTX750Ti nin STRIX OClisi vardı, sen Twin Frozr seçmişsin. Belli bir nedeni var mı? İkisi de aynı diye biliyorum.

Benim sana bir sorum olacak, videodaki sistemde GTX750Ti nin STRIX OClisi vardı, sen Twin Frozr seçmişsin. Belli bir nedeni var mı? İkisi de aynı diye biliyorum.
Tek fark marka.
Biri Asus biri MSI.
Ama strix 'in özelliği iyi soğutma olduğu için 50 dereceye kadar fan çalışmıyor. Bunun strix olmayanı var illede asus alcam dersen. O da 70-100 TL daha ucuzdu hatırladığım kadarıyla. Onu alabilirsin aynı performansı verir.
Tabi GTX 750 Tİ yerinede R7 260X veya R7 260X den daha iyi olan R7 265 alabilirsin aynı performansı verir. R7 265 Biraz daha iyidir ve paran cebinde kalır.

Stokda ASUS bulamadım o yüzden. Ayrıca ses benim için fazla önemli değil (50 desibel olayı) ayrıca MSI'ın tasarımını daha çok beğendim. Neden overclock olmasın. Technopat yapmıştı bende aynısını yapıcam. Ve i3 ün fiyatı fazla değil mi? (Bu arada ram, psu ve kasa dışında her parçayı aldım arkadaşlar)

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı