Pentium G3258 için CPU Fan ve PSU Önerisi

@darksouls1453 Lol online bir oyun fakat çok yük bindirmiyor. Düşük bir oyun cs:go lol online oyunlar böyle olur çok bf veya gta 5 seviyesinde oynamayacağım. Ne biliyim dediğim gibi cs:go, lol, ets 2, the forest böyle oyunlar.
 
AMD kesinlikle kullanmam yeminliyim.

Sen biraz tecrübe edinmen gerek. Sen eğer yakın arkadaşım olsaydı bütün gerçek hayat testlerini yapardık. Elimde sende eksik parçalarda var verirdim sen alana kadar kullanırdın. Öyle bir şey yok AMD sistem ile daha iyi PSU ya gerekde yok zaten PSU lar eskisi gibi kötüde değiller aynı PSU ile toplarsın hiç sorun çıkarmaz. Oynayacağı 50-60 W zaten güç kaynağın yetecektir.
FSP HEXA 500 SERİSİ 550W GÜÇ KAYNAĞI - Vatan Bilgisayar
bu
veya
CORSAIR BUILDER VS SERİSİ 80PLUS 450W GÜÇ KAYNAĞI - Vatan Bilgisayar
bu fazlasıyla işini görecektir.
Senin yaş kaç ?
Ben elimden eldiğince sana yardım ederim. Ama ekran kartlarında AMD çok önde olduğu bilmen gerekir. Şuanda 2 üretici var biri Nvidia biri AMD. Şimdi intel kiminle ortak çalışacak.
AMD ile çalışamaz çünkü işlemcide zaten tek rakibi.
Tek çare Nvidia. Onun için Nvidia nın reklamı daha iyi oluyor. Eski nesil konsolların sistem özelliklerini düşün. Gta 5 yağ gibi oynanıyordu. Ama PC de aynı görüntü için konsoldan çok para vermen gerekecek sadece ekran kartına. Onun için AMD bu konuda tecrübeli mesela Mantle. 1-2 fps fark etmediğini bilmen gerekecek. Diretx 'e bayağı sağlam fark atmışdı. AMD' nin arkadasında para bir devler ligi yok. İntel teknoloji musluğunu kısmış damla damla zevkini çıkarırken AMD gibi hala kendini kanıtlamak ile uğraşmıyor. AMD çok yol kat etti. Yaşın hatırlar mı bilmem ama bir ara şuan intel neyse AMD öyleydi. Şuan genç nesil olayın farkında olmadan inteli övüyor. Daha yakın zaman kadar AMD yanıyor diyen insanlar gördüm.
Bak bende i5 4440 lı bir sistem vardı. Bir de Fx 6300 lü. 4440 Stok hızında çalışırken bios ekranında 55 derece görüyorum ve sistem açıldığında, yük bindiğinde filan bu değerler 70-75 dereceye ulaşıyor. Aynı soğutucu ile Fx 6300 4Ghz stabil çalışırken Biosda 20-22 Dereceyi görüyor. Hatta oyun açtığımda ( yük bindirdiğimde ) 55 dereceyi geçtiğini hatırlamadım. Bu iki işlemci stok hızlarında aynı performansı veriyor ki ben overclock ettim. Ve fx 6300 4440 dan daha iyi oldu. Ama şöyle bir garip anımda var. fx 6300 ü Stok hızlarda kullanırken 30-35 derece bios ekranında 3 Ghz e düşürdüğümde 35-40 derece oluyor. Hiç anlamadım fizik kurallarına aykırı ;) Sanırsam gerilim değerlerinle hiç oynamadım. Düşük frekans yüksek voltaj olduğu için olabilir.
Yani uzun lafın kısası AMD bu yarışda tek, destekleyeni yok. Destekleyenler olsa çok düzel işler başarıp inteli çok zora sokabilir. Ama insanlardaki algı değişmeli. Desteğe bile gerek yok algı değişmesi gerek. Ama sen o işlemci ile fazla mutlu olamazsın gibime geliyor. Bana kalsa i3 veya Apu toplarım.
 
Neden AMD ekran kartı kullanmam, çünkü yazılımı bana göre berbat. İnanırmısınız o markadan beni soğutan şey aslında çok basit olan yazılım olayı ve belki de fazla güç tüketimi. Nvidia yazılım konusunda bence bi adım değil 10 adım önde. Yaş 19. AMD ye saygım sonsuzdur. Size de öyle. (Pentium G3258'i saymıyorum) Intel alma taraftarıydım bilgisayar toplarken çünkü daha sorunsuz ve uzun ömürlü olduğu aşikar. Soğutma içinde anakarta takılan fanların (AMD için) ayakları bir ayrı dert bence. Ve ayrıca halen pinlerin işlemcinin üstünde bulunması bir eksi. Tabii burada şimdi işlemci karşılaştırması yapmıyacağım fakat ha AMD ha Intel aslında fanboyluk yapıp kalp kırmaya gerek yok. Sadece Intel alıp arkama bakmak istemediğim için Intel diyorum hep. APU alma taraftarı değilim. Oyun odaklı bi PC olacağı için ekran kartını harici almak bence en mantıklısı. İşlemci içinse evet i3 olabilirdi fakat işlemciyi aldım bir kere. Geri verme sürem de doldumu bilmiyorum biraz oldu. Overclock yapacağım kesin. O yüzden i3'ün performasını geçiceğimi düşünüyorum. Vatan da önerdiğiniz i3 modeli 400 lira. Uygun evet ama ben daha kalan diğer parçaların parasını çıkarmakta zorlandım ki daha alamadım ayın 10'nu bekliyorum. Yani değiştirmeyi düşünmüyorum, belki de zaten değiştiremiyor olabilirim süre bakımından, eğer etkisi varsa. Sonuç olarak Intel topladım Intel devam edicem. Dediğim gibi montajı yaptıktan sonra burada paylaşmayı düşünüyorum bilgisayarın halini, sorunum olsun veya olmasın. Hergün PC toplamıyorum haliyle ayda yılda bir yapılan bişey. İlk bilgisayar toplayışım değil ama 4. veya 5. de değil. Büyük bi sıkıntı yaşarsam, derdi kendime. Ders alırım, ileride ona göre hareket ederim, AMD denerim. Bence bu sistem de şimdilik hiç bir sorun yok ama ne kadar yaşar, 2 seneyi geçmez, o konuda bende katılıyorum. Yorumunuz için teşekkürler. Bu arada İzmir'de 4.1 şiddetinde sallandık bi 10-15 dakika önce. Tırsmadım değil. :)
 
Ben salladım :)
Vatan her zaman uygun değildir. i5 4440 vatanda 550 TL iken ben 450 TL ye almıştım. Biraz araştırabilirsin. Ama şu var Lga 1150 anakart aldın sonuçda. İlerde para bulursan i3 4160 alırsan veya herhangi 1150 işlemci alır g3258 i satarsın. Bu kadar basit. Ama şunu söyleyim. Overclock işlemi uzun ömülü bir iş değildir. Overclock yapacaksan fazla uçma çünkü 5-6 ay belki 1 yıl kullanırsın sonra işlemciye ne yaparsan yap 3.2 Ghz stok hızı geçemeye bilirsin. Tecrübelerim onu gösteriyor. Overclock hobi işidir, uzun ömürlü bir iş değildir.
 
11665711_10153443859452402_7858040966578410459_n.jpg
11738045_10153443859677402_246554493028341756_n.jpg
11745712_10153443859637402_109387910987568397_n.jpg


Sistemin bitmiş hali arkadaşlar. Soğutucu stok kullandım. Şimdilik OC yapmıyacağım için. Hiçbir sorunu yok tıkır tıkır çalışıyor. :)
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı