AMD kesinlikle kullanmam yeminliyim.
Sen biraz tecrübe edinmen gerek. Sen eğer yakın arkadaşım olsaydı bütün gerçek hayat testlerini yapardık. Elimde sende eksik parçalarda var verirdim sen alana kadar kullanırdın. Öyle bir şey yok AMD sistem ile daha iyi PSU ya gerekde yok zaten PSU lar eskisi gibi kötüde değiller aynı PSU ile toplarsın hiç sorun çıkarmaz. Oynayacağı 50-60 W zaten güç kaynağın yetecektir.
FSP HEXA 500 SERİSİ 550W GÜÇ KAYNAĞI - Vatan Bilgisayar
bu
veya
CORSAIR BUILDER VS SERİSİ 80PLUS 450W GÜÇ KAYNAĞI - Vatan Bilgisayar
bu fazlasıyla işini görecektir.
Senin yaş kaç ?
Ben elimden eldiğince sana yardım ederim. Ama ekran kartlarında AMD çok önde olduğu bilmen gerekir. Şuanda 2 üretici var biri Nvidia biri AMD. Şimdi intel kiminle ortak çalışacak.
AMD ile çalışamaz çünkü işlemcide zaten tek rakibi.
Tek çare Nvidia. Onun için Nvidia nın reklamı daha iyi oluyor. Eski nesil konsolların sistem özelliklerini düşün. Gta 5 yağ gibi oynanıyordu. Ama PC de aynı görüntü için konsoldan çok para vermen gerekecek sadece ekran kartına. Onun için AMD bu konuda tecrübeli mesela Mantle. 1-2 fps fark etmediğini bilmen gerekecek. Diretx 'e bayağı sağlam fark atmışdı. AMD' nin arkadasında para bir devler ligi yok. İntel teknoloji musluğunu kısmış damla damla zevkini çıkarırken AMD gibi hala kendini kanıtlamak ile uğraşmıyor. AMD çok yol kat etti. Yaşın hatırlar mı bilmem ama bir ara şuan intel neyse AMD öyleydi. Şuan genç nesil olayın farkında olmadan inteli övüyor. Daha yakın zaman kadar AMD yanıyor diyen insanlar gördüm.
Bak bende i5 4440 lı bir sistem vardı. Bir de Fx 6300 lü. 4440 Stok hızında çalışırken bios ekranında 55 derece görüyorum ve sistem açıldığında, yük bindiğinde filan bu değerler 70-75 dereceye ulaşıyor. Aynı soğutucu ile Fx 6300 4Ghz stabil çalışırken Biosda 20-22 Dereceyi görüyor. Hatta oyun açtığımda ( yük bindirdiğimde ) 55 dereceyi geçtiğini hatırlamadım. Bu iki işlemci stok hızlarında aynı performansı veriyor ki ben overclock ettim. Ve fx 6300 4440 dan daha iyi oldu. Ama şöyle bir garip anımda var. fx 6300 ü Stok hızlarda kullanırken 30-35 derece bios ekranında 3 Ghz e düşürdüğümde 35-40 derece oluyor. Hiç anlamadım fizik kurallarına aykırı

Sanırsam gerilim değerlerinle hiç oynamadım. Düşük frekans yüksek voltaj olduğu için olabilir.
Yani uzun lafın kısası AMD bu yarışda tek, destekleyeni yok. Destekleyenler olsa çok düzel işler başarıp inteli çok zora sokabilir. Ama insanlardaki algı değişmeli. Desteğe bile gerek yok algı değişmesi gerek. Ama sen o işlemci ile fazla mutlu olamazsın gibime geliyor. Bana kalsa i3 veya Apu toplarım.