Pentium G3258 O.C. Sorunu

Malenes0108

Hectopat
Daha fazla  
Mehaba Technopat.

Öncelikle yaşadığım sorunu sizlerle paylaşmak istiyorum. G3258'e OC'u çok rahat yapabiliyorum. 4.4 Ghz'de 1.4 Volt ile stabil olarak çalışıyordu. Win 10' a geçince Windows 10'un desteklememesinden dolayı bir konudan çözümü buldum. [Çözüm] Windows 10 G3258 Overclock Sorunu buradaki yöntemle çok rahat yaptım sorunsuz kullandım.

Daha sonra Windows 10' da birkaç programın çalışmaması üzerine Windows 8.1.3 UEFI' e geri geçtim. Ama bakınca işlemcinin 4.4 GHz'de çalışmadığını gördüm.

asdasdas.jpg

Hiçbir şekilde sorunuma çözüm bulamadım, mecburen geri dönmek zorunda kaldım. BIOS ayarlarım O.C. olmasına rağmen tepki yok. İlk konum olduğu için kusura bakmayın yanlışlarım olabilir. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Windows 8.1 kullanmak istiyorum. İnternette araştırmalarıma göre benden başka yaşayan kişiler sen son 2009 tarihli bir gönderide gördüm, o da speedstep'i kapatınca çözmüş sorunu bende speedstep zaten kapalı. (açık iken de denedim)
  • G3258
  • Asus GTX 750 Ti
  • Everest RANGE-7 PEAK 650 W
  • Asus h81M-C

Onu da düşündüm @heavystorm01 fakat makalede belirtiğim üzere "speedstep" kapalı. AIDA64 ile stress test yepınca yine aynı 3.14 Ghz (speedstep kapalı olmasaydı %1 kullanımda 800Mhz de çalışıyor olurdu.)

Güncelleme:

Sorunu çözmüş bulunmaktayım. BIOS ayarlarından EPU power saving i kapatınca Ghz eski haline çıktı. (Konu kilit)

PC kapandı ve açıldığında yine eski haline dönmüştü. 3.14 Ghz @Recep Baltaş Yardım lütfen (Güncel)

@Recep Baltaş Soru değişti Abi BIOS ' ta "Save and Reset" e basınca sanki fişi çekmiş gibi bir anda gider ve kendi kendine tekrar açılmıyor PC ? Bu olayı merak ediyorum ama O.C. sorunu şöyle çözdüm: BIOS ' a girdim , Default'a alarak "Save and Reset" dedim. Elektrik gitti pc de. Girdim aynısını birkaç kez denedim. En son pc kendi kendine açıldı. Normal olarak. Sonra aynısını O.C. yaparak "Save and Reset" dedim. 3 denemeye de bunda normal çalıştı açınca 4.35 Ghz de çalışıyordu. Bu olayın nedeni PSU ile ilgili mi? Öyle ise değiştireceğim ama önce diğer kasanın PSU ' su ile deneyeceğim. (Kasanın PSU ' sunu çıkarmak biraz sorun olacak bana. Çünkü PC hiç kapanmıyor. 7/24 Render alıyorum.
Ama dene dersen yaparım.
)

(Güncel)

(Güncel)

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı