Çözüldü Pentium G3258 sistem mavi ekran

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
Bugun bu g3258li sistemi topladim fakat tipatip ayni degil hdd ve kasa varoldugu icin almadim ve h81m-plus yerine h81-plus aldim. Sorunsuz bi bicimde birlestirdim ve baslattim. Asus logosunu gordum (biosada girebiliyorum) windows baslatiliyora kadar geldi 1-2 saniye sonra mavi ekran verdi mavi ekranda 0.5sn falan surdu ne oldugunuda okuyamiyorum. Nedendir bu sorun? Formatla duzelir mi?

Hard diskte halihazirda win7 kurulu. Acaba 8.1 degil ondanmi acmiyor?

Mobilim hatalar icin kusuruma bakmayin

Çözüm
Artik o adimi uygulayamam HDD'yi baska bir karta taktim. Windows 8 kurmaya kalktim. C'yi sildim CD bozukmus, herhalde atmadi formati. Cikmaza girdim elimde sadece Windows 7 CD'si ve csi olmayan HDD kaldi. Madem kart Windows 7 kaldiriyor Windows 7 atayim bu sefer de format CD'sini gosteremedim. BIOS bayağı karisik first Boot tarzi bir yer yok. Acilista Cdrom'u gor diyemiyorum ki. Ne yapacağım anlamadim.

Ana kartınız Windows 7 destekliyor. Sizin başına gelen durum belirttiğim gibi çok normal. İçinde işletim sistemi yüklü olan bir harddisk yeni sisteme takıldığı için mavi ekran aldınız. Bazen uyum sağlarsa açılır ama uyum sağlamazsa açılmaz. Windows 8.1.3 tavsiye ediyoruz ama size kalmış bir şey 7 de kurabilirsiniz.
Normalde eski HDD'yi yeni bilgisayara takacağınız zaman şöyle bir yol izleyebilirdiniz.
1-başlat menüsü arama satırına %windir%\System32\Sysprep\Sysprep.exe yazın ve ardından yönetici olarak çalıştırın.
2- açılan sistem hazırlama aracı penceresindeki seçenekleri alttaki resimdeki gibi ayarlayın. (genelleştirseçeneğini işaretlemeyi unutmayın)
nonpasaran-3-png.52176

3-eğer diski başka bilgisayara takacaksanız diski sökün ve diğer bilgisayara takıp bilgisayarı başlatın.
4- Windows'un sanki yeniden kuruluyormuş gibi davrandığını ve önce sürücüleri yükleyip sonra kayıt defterini yeniden oluşturduğunu göreceksiniz. Bu normal.
5 - geçici bir hesap ile bilgisayarı açın (ör. Deneme). Sonra kendi hesabınızla tekrar oturum açabilirsiniz.

Eski anakartımda Windows 7 yükledim bu işlemleri uyguladım. Yeni sisteme taktım çalıştı. Sorun çözüldü çok teşekkürler :)
Format atmanız gerekli. Hali hazırda var olan işletim sistemi yeni bileşenler ile uyumsuz. O yüzden mavi ekran alıyorsunuz. Temiz bir windows 8.1 kurun hiç bir sorun kalmaz.

İşlemciyi overclock ederken tıpatıp aynı işlemleri uyguladıysanız daha az overclock yapmayı deneyin. Zira videoda da belirtildiği gibi her işlemci aynı performansı vermiyor.

Cok tesekkurler bir sorum daha olacak. Bicimlendirirken sadece c yi bicimlendirsemde olur degil mi? D de bilgilerim var cunki

Overclock isini tipatip yapmayacaktim ilk deneyimim olacak. Hatta otomatik bile dusunebilirim ama en az 4ghzi goreyim diyorum. Uyari icin tesekkurler

Simdide farkli sorunlar ortaya cikti. Format cdsini takiyorum gormuyor alet. Biosta yapacagim bi ayar falanmi var acaba?

Bu kart iyi guzel overclock yapilabiliyor falan ama win7 niye desteklemez be kardesim. Win 7 olmus gibi davranmislar. Bizler hala xp kullanan bi milletiz bunlar dusunemiyorlar mi? Tam 24 saattir bu makinaya ugrasiyorum.

Ana kartınız windows 7 destekliyor. Sizin başına gelen durum belirttiğim gibi çok normal. İçinde işletim sistemi yüklü olan bir harddisk yeni sisteme takıldığı için mavi ekran aldınız. Bazen uyum sağlarsa açılır ama uyum sağlamazsa açılmaz. Windows 8.1.3 tavsiye ediyoruz ama size kalmış bir şey 7 de kurabilirsiniz.
Normalde eski hdd yi yeni bilgisayara takacağınız zaman şöyle bir yol izleyebilirdiniz.
1-Başlat Menüsü arama satırına %windir%\System32\Sysprep\Sysprep.exe yazın ve ardından yönetici olarak çalıştırın.
2- Açılan Sistem Hazırlama Aracı penceresindeki seçenekleri alttaki resimdeki gibi ayarlayın. (Genelleştirseçeneğini işaretlemeyi unutmayın)
nonpasaran-3-png.52176

3-Eğer diski başka bilgisayara takacaksanız diski sökün ve diğer bilgisayara takıp bilgisayarı başlatın.
4- Windows'un sanki yeniden kuruluyormuş gibi davrandığını ve önce sürücüleri yükleyip sonra Kayıt Defterini yeniden oluşturduğunu göreceksiniz. Bu normal.
5 - Geçici bir hesap ile bilgisayarı açın (ör. Deneme). Sonra kendi hesabınızla tekrar oturum açabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı