Pentium G3258 Sistem Yükseltme

AtaMeric

Megapat
Daha fazla  
"Uygun fiyatlı Oyun Bilgisayarı Toplama Rehberi" sistemini 1 sene önce toplamıştım. Sistemi yükseltmek istiyorum. Seçtiğim parçaların bana ne kadar yardı mı olacağı konusunda sizlerin bilgisini almak istiyorum.
Sistemde bulunan :
  • G.Skill 4GB 1600 MHz DDR3 RAM x2 leri G.Skill 8GB 1600 MHz DDR3 Ram x2 yükselteceğim (425 TL)
  • Intel Pentium G3258 işlemciyi, Intel Core i5 4670K yükselteceğim. (1.045 TL)
  • ASUS GeForce GTX 750Ti STRIX OC ekran kartını , MSI GAMING X Rx480 8GB yükselteceğim. (Freesycn destekli monitörüm var o yüzden) (1.310TL)
Anakartım:
ASUS H81M- PLUS LGA 1150 DDR3-1600 MHz

Toplam Fiyat: 2,780TL

Sorularıma gelecek olursak :
1)Sistem ne kadar uzun soluklu olur ?
2)Unity gibi oyun motorlarıyla ilgileniyorum ciddi bir performans farkı yaratır mı ve ne kadar süre beni sorunsuz taşıyabilir ?
3)Yeni oyunlarda yüksek grafik ayarlarında darboğaz problemi yaşar mıyım ? Online oyunlar dahil.
4)Rx480 ile darboğaz yapmayacak daha ucuz bir işlemcide önerebilirsiniz. Bir daha yükseltme yapmayacağım için işlemciyi alıp yeni toplayacağım pc ye takmayacağım.
5) 2,780 buna değmez, "Gtx 1060 Sistem Toplama Rehberi" topla mı dersiniz ?

Farkındayım ki bu sistemin görebileceği max. yükseltme bu kadar. Bu sistemi yükseltmek biraz günü kurtarmak gibi ama 4.000-4.500 TL bütçe ayrımam kısa bir süre için mümkün durmuyor. Kararım budur ,sorularım budur. Yardımcı olan herkese şimdiden çok teşekkür ederim. Herkese kolay gelsin, iyi günler.

Son düzenleme:
1. Kişiden kişiye değişir ancak 5 yıl kadar gider.
2. İşlemci çok daha güçlü. Fark olur.
3. Darboğaz olmaz.
4. 4460.
5. Bazı şeylerden kısılabilir. Bazı gereksiz harcamalar var.

Bu daha iyi olur:
CPU:
i5 4590 (369212248) 420 TL
İ7 4770 (374650819) 800 TL

GPU:
Sapphire RX 480 4GB (İncehesap) 1120 TL

Not: Parantez içindeki sayılar Sahibinden'deki ilan numaraları.

Hocam selamın aleyküm sistemi i5 4590 olarak değiştirebilirsin ben öyle kullanıyorum eğer eski ekran kartınıda paraya çevirmek istersen Sahibinden'e bir ilan koy uygun fiyatlı olursa ben almak isterim. Hayırlı günler.

#Edit# Ekran kartını değiştirme işlemci ve ram değiştir ilerleyen zamanda ekran kartını değiştirirsin.

H81m ile 4670k'yı overclock edebilirsen gayet de güzel bir update olur. RX 480 ile darboğaz sorunu yaşamazsın o işlemciyle.

Hocam Ali ve Recep abinin dediğini yanlış hatırlamıyorsam H81 chipsetli işlemcilere yeni bir bios update ile K ibareli işlemcileri overclock edilebilir kılıyormuş tabi yanlışda hatırlıyor olabilirim.

hocam psu,kasa,hdd,sdd koymazsaniz tabii ki toplanir ilginiz icin tesekkur ediyorum ama degerlendirmeye alacagim

bios u guncel kullaniyorum ama k ibareli islemcileri overclock edebiliyor mu bilmiyorum. Bilgisi olan haber verirse cok mutlu olurum

Kasa modelini ve kaç Watt olduğunu söyleyebilirmisiniz ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…