Pentium G3258 ve GTX 960

rivriv29

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle selamun aleyküm

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ben bunu aldım sizce gine OC Yapabilir miyim ? Arkada yapabilirsiniz diyor ?

www.vatanbilgisayar.com: Asus H81M-C İntel H81 Soket 1150 Ddr3 1600Mhz Sata 3.0 Usb 3.0 Dvı Anakart - Vatan Bilgisayar

Burada ben anakartı vs.herşeyi aldım sadece ekran kartı ve işlemci kaldı.

Soru 1-) Ekran kartı Olarak MSI GTX 960 Alsam iyi bir performans alır mıyım ? GTX 960'ın testine baktım farcry 4'ü ultra oynatıyordu gine oynayabilir miyim ?

Soru 2-)Bende kasa var yeterince büyüklükte yani herşey sığıyor. Hiçbir sorunu yok .Sizce yeni bi kasa aliyim mi ? Cooler Master vs ?

Soru 3-)İntel Pentium G3258 İşlemci bulamadım.(Yarın başka mağazalara bakıcam.) İntel İ3 Alsam Otomatik OC Yapılır mı? Yapılmasa bile iyi bir performans alabilir miyim ? Ve AMD İşlemci Alsam 1150 Soketli bir işlemcisinden alsam, Asus H81M Anakartına uyar mı ? Soketi uysa bile gine takılır mı ? Çünkü sadece intel için diyordu.

Cevaplarsanız çok teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
1150 Soket işlemci o anakarta uyacaktır. İ3 4150'nin Çarpan Kilidi kapalı olduğundan OC'ye uygun bir işlemci değildir. AMD'nin 1150 soketli işlemcisi yok zaten.

i3 4150 alsan sıkıntı olmaz. GTX 960 yerine 280X tercih edin. PSU'nuz kaç watt? AMD işlemci almayın o anakartla uyumsuz.

Intel i3 4160 alıcam o zaman. Peki bunla da o Intel Pentium'a (20.yıla özel olana) OC yapabilir miyim ?

Açıklık getireyim. AMD destekli anakarta Intel işlemci, Intel destekli anakarta AMD işlemci takamazsınız. AMD'nin piyasadaki çoğu işlemcisi OC'ye uygun, anakartı da öyle. Intel'e normalde OC yapmak için Çarpan Kilidi açık olan işlemci ve OC'ye uygun, Intel destekli anakart seçmeniz lazım. G3258 için üreticiler H81 Chipset'li, normalde OC'ye uygun olmayan anakartlara, özel BIOS çıkarttılar ve sadece G3258'e OC yapabiliyorsunuz.

Bütçeyi arttırıp MSI gtx 960 alıyorsunuz, Biraz daha çıkartın sağlam 4 çekirdekli bir i5 alın. İleriye doğru sıkıntı yaşamazsınız en azından.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…