Pentium G4560 ve GTX 1050 Ti sistem FPS düşme sorunu

uasamet

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba öncelikle sistemim;
  • İşlemci: Intel Pentium G4560
  • Anakart: MSI 1151 H110M PRO-VD
  • Ekran Kartı: MSI GeForce GTX1050 Ti 4GT OC 4GB
  • Ram: CORSAIR 8GB 2133Mhz CL15 Tek Slotta
  • HDD: Seagate 3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 7200Rpm 64MB Harddisk
  • Güç Kaynağı: Powerboost ATX Serisi 400W PSU
Sistemi 1 hafta önce topladım. Hani işlemci süper değil ama ekran kartını besler diye aldım ve videoları da izledim YouTube'den, aşırı darboğaz söz konusu değil. Bi GTA 5'te var bir de BF1 falan. BF1 özellikle işlemci iyi kullanıyor diye duydum, tamam %100-90 arası kullansın ama benim sorunum ekran kartımın %80 90 kullanmaması. Dolayısıyla aşırı kasmalar meydana geliyor 45 55 FPS gibi. RAM kullanımı 6500MB - 7500MB arası oluyor hep. BF1'de test ettim, oyunu 64 kişilik sunucularda oynarken işlemci çok kullanılıyor farkındayım ama ekran kartımı %40-50 ara ara 60 kullanıyor. Çarpışma sahnelerinde de böyle. Bu sizce de çok az değil mi? İzlediğim bir kaç videolarda bu oran %80 90 hatta 99 bile gördüm. Ekran kartımın tamamını nasıl kullandırabilirim makinenin? Oyun ayarlarım orta-yüksek İnternette çeşitli önerileri yaptım ama çare olmadı, daha sık donma kasma başıma geldi. Şimdiden teşekkürler.

Not: Monitörüm 16:10 formatta 1440x900 çözünürlük

Bu videoda aynı sistem 64 kişilik sunucuda GPU %99 neredeyse hepsini kullanıyor. Fakat RAM 16GB videoda.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bunda da tek slot 8 GB ile çift slot 16 GB RAM ile kıyaslama yapmış, ciddi farklar var.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM belirttiğiniz değerlere çıkıyorsa, sorun RAM'dedir. Kalan kısmı sistem için yetersiz ve darboğaz oluşturur. RAM'i 16 GB yapmalısınız.

RAM belirttiğiniz değerlere çıkıyorsa, sorun RAM'dedir. Kalan kısmı sistem için yetersiz ve darboğaz oluşturur. RAM'i 16 GB yapmalısınız.
anladım önceliğim ram ilave etmek olacak. Monitöründe etkisi var diye söylediler..

Ayarları en yükseğe çekin. VSR kullanın. O çözünürlük o karta göre çok düşük. Aynı şekilde 8GB RAM ile BF1 oynamaya kalkarsak RAM darboğazı da mümkün.

Ayarları en yükseğe çekin. VSR kullanın. O çözünürlük o karta göre çok düşük. Aynı şekilde 8GB RAM ile BF1 oynamaya kalkarsak RAM darboğazı da mümkün.
dsr dediyseniz dsr çarpan 2.00x te düzgünlük %33 te. Monitör alma şansım şuan için yok malesef

Gta 5 te de darboğaz söz konusu arkadaşlar sorun nerede anlayamıyorum Çok sinir bopzucu bişey
https://i.hizliresim.com/PlpAZ5.jpg

İşlemciyi ne zaman satın aldın? Yeni aldıysan şu spectre meltdown mu ne var ya onun işlemci ile ilgili olan kısmı güncellendi ise onla bir alakası olabilir mi? Yeni almasan bile bilgisayarı güncellediysen olur belki bilmiyorum.

@Manic Depressive Ben RX 460 ile darboğaz yapmayacağını söyledim bu birincisi.

İkinci G4560, GTX 1050 TI ile darboğaz yapar fakat bu darboğaz çok küçük bir miktardadır ve hissedilmesi zordur.

Bu konudaki sorunun başka bir sebepten kaynaklandığını düşünüyorum.

1080p çözünürlükte ve en yüksek ayarlarda GTX 1050 TI ile darboğaz yapmaması gerekiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…