Pentium G4560 ve GTX 1050 Ti Sistem Kendi Kendine Kapanıp Tekrar Açılıyor

Daha fazla  
Vatan Bilgisayar'dan topladığım bilgisayarım hiç olmadık zamanlarda kendi kendine kapanıp tekrar açılıyor. Danıştığım çoğu kişi bunun işlemciden kaynaklı olduğunu veya Power Supply'nin yetersiz olduğunu söylüyor.
Sistemimin parçaları şöyle :
  • Ekran Kartı : MSI Geforce GTX 1050 Ti, 4GB, GDDR5
  • Anakart : MSI H110M PRO-VD
  • İşlemci : Intel Pentium G4560, 3.5 GHZ. 3MB Cache, LGA1151
  • RAM : Corsair DDR4 8GB
  • Power Supply : Everest EPS-1600SM Regular 350W - Peak 400W (Kasanın İçerisinde Geldi)
  • Kasa : Everest Eagle EC337-KK3
Düzenleme: Kapanıp açılıyor derken yeniden başlatma veya mavi ekran gibi bir sorun değil direkt gücü kesiliyor ve PC kendi kendine tekrar açılıyor.

PSU'dandır belki. Çünkü seçmiş olduğunuz PUSU, Everest ve hiç iyi olmayan bir marka seçmişsiniz. Benim düşüncem bu. Diğer arkadaşlardan yardımcı olursa sorunu çözersiniz.

Intel'in son 10 yılda ürettiği tüm işlemcilerde bulunan donanımsal açıklar. Intel bu açıkları 5 yık önce keşfetmiş ama kapatmak yerine gizlemiş. Şu an da ortaya çıktı. Microsoft falan da yamalarla yazılımsal olarak kapatmaya veya üzerini örtmeye çalışıyor. Bu yamalardan biri de bu restart sorununu ortaya çıkardı.

Intel'in son 10 yılda ürettiği tüm işlemcilerde bulunan donanımsal açıklar. Intel bu açıkları 5 yık önce keşfetmiş ama kapatmak yerine gizlemiş. Şu an da ortaya çıktı. Microsoft falan da yamalarla yazılımsal olarak kapatmaya veya üzerini örtmeye çalışıyor. Bu yamalardan biri de bu restart sorununu ortaya çıkardı.
Sorunum Açıklar ortaya çıkmadan öncede vardı.

PSU'dandır belki. Çünkü seçmiş olduğunuz PUSU, Everest ve hiç iyi olmayan bir marka seçmişsiniz. Benim düşüncem bu. Diğer arkadaşlardan yardımcı olursa sorunu çözersiniz.
Aslında PSU'yu ben seçmedim kasayla birlikte geldi. Keşke başka bir PSU alsaydım.

Sistemi ne kadardır kullanıyorsun? O zaman dediğin gibiyse BIOS güncellemesi yap, tüm driverları kaldır ve bir daha yükle. Yine olmazsa PSU'yu değiştir.
Sistemi 9 aya yakındır kullanıyorum. BIOS Sürümü bildiğim kadarıyla güncel.
Birde sorum olacaktı : www.vatanbilgisayar.com/thermaltake-litepower-650w-guc-kaynagi.html
bağlantıdaki PSU iyi mi ? İyiyse 650W yeter mi ?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı