Merhaba arkadaşlar.
Bilgisayarımın özellikleri bu şekilde. GTA 5, FIFA 19 gibi oyunlarda herhangi bir sorun yaşamıyorum. Ancak yeni nesil oyunlarda (Assassin's Creed Odyssey gibi) ekran kartımda sorun yaşamaya başladım. Ayrıca bilgisayarda yavaşlamaya başladı. Çok fazla bir bütçem yok. Bu özelliklerin bir tık üstü bana yeter. Önerileriniz nelerdir değiştirmeye nereden başlayayım?
İşlemciyi ve ekran kartını yükseltmen ilk etapta yeterli olur. Bütçe tam olarak ne kadar? Doğrudan ikinci ele yönelmeni öneririm. 6. veya 7. nesil bir i5 işlemciyle GTX 960-970 seviyesinde bir ekran kartı olabilir.
İşlemciyi ve ekran kartını yükseltmen ilk etapta yeterli olur. Bütçe tam olarak ne kadar? Doğrudan ikinci ele yönelmeni öneririm. 6. veya 7. nesil bir i5 işlemciyle GTX 960-970 seviyesinde bir ekran kartı olabilir.
Normalde Ryzen öneririm ama bütçe zaten düşükken bir de anakart masrafı yapmaya gerek yok. İkinci el i5 6400/7400 ve ikinci el GTX 960/970 araştırabilirsin. Oyunlara işlemcinin etkisi çok düşük. Genelde sadece maksimum FPS'yi etkiler işlemciler. Oyun için ağırlığı ekran kartına vermen çok daha mantıklı olacaktır.
Toplamda 1000-1100TL civarına i5 6400, bulabilirsen bazen ucuza koyuluyor 6500 6600. Ekran kartı olarak RX 570 alabilirsin rahatlıkla. Seni idare edecektir zaten kendi parçalarını satarsan bütçenin altında almış olursun.
MSI GeForce GTX1050 Ti GAMING X 4GB OC GDDR5 128Bit NVidia DX12 Ekran Kartı fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
MSI GeForce GTX1050 Ti GAMING X 4GB OC GDDR5 128Bit NVidia DX12 Ekran Kartı fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da