Pentium G4560 vs Fx 7890k

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hocam bir yerde işlemci ismiyle ilgili hata yapmışsınız da bilgilendireyim dedim
Takılacağın şey bu değil. Ben biraz önce arkadaşlar beni alıntı yaptı diye senin başlığını örnek gösterdim. Madem ki, yazım hatalarına çok takılan bir forum burası, ilk başta senin başlık yüzünden banlanman lazımdı. Ama buna gönlüm razı değil. Sen yazdıklarımı oku ve anlamaya çalış.

Son düzenleyen: Moderatör:
Samimi bir şekilde ortamı yumuşatmak için demiştim, bu kadar zoruna gideceğini bilmiyordum.

Samimi bir şekilde ortamı yumuşatmak için demiştim, bu kadar zoruna gideceğini bilmiyordum.
Ha birde yazdıklarınızda anlayacak birşey yok, hepsi boş şeyler.

Fiyat-performans ürünü diyoruz işte, en güçlü işlemci mi dedik? Basma kalıp düşüncülerle konuşuyorsun.

@Oğuz

Düşündürücü. Haklısın =) Kardeşim neye ve kime göre f/p ürünü ? 2 uygulamayı AMD'nin 10 yıllık işlemcilerinden daha yavaş çalıştırdığı için bana göre 75 türk lirası bile verilmez g4560'a ama bu yokluk zamanında sizler için vazgeçilmez bir fırsat intel g4560 işlemci.

Ha birde yazdıklarınızda anlayacak birşey yok, hepsi boş şeyler.

Ortam sert değil ki kardeşim. Yumuşama gerekmez. Ben samimi olduğum için sizinle alıntılaşıyorum. Kesinlikle kavga yapmıyoruz =) Yazdıklarımı ilk başından beridir anlasaydınız burada bu kadar mesaj olmayacaktı. Fiyat/performans işlemcisi hangisi diye konu açmamışsınız. Açsaydınız cevap yazmazdım. Sizin sorduğunuz soru g4560 mı a10 7890k mı ? Ben de diyorum ki a 10 7890k genel olarak g4560'ı geçer.

A10 7890k çekirdek sayıları nedeniyle evet render vb. işlerde daha iyi olabilir ama bu fiyat seviyesinde insanların büyük çoğunluğu o tarz işler yerine oyunlara yönelecektir. G4560'ında oyun performansı daha iyi.

En ufak hatamı bulmaya çalışıyorsun. Susması gereken sensin fx8320'den çoğu alanda daha yavaş. Phenom 2 x4 lerden yine grafik uygulamaları render konusunda yavaş. 10 olmasada 7 - 8 yıllık işlemciler.

G4560'ın son sınırı GTX 1050ti'dir. O da az da olsa darboğaz yaşatacağı için =) g4560 veya i3 6100 işlemci kesinlikle oyun işlemcisi değildir. G4560 işlemci web browser oyunlarında yoktur. Benim doğru fikirlerimle değil de gidip teknomarketlerle satıcılarla savaş verin. Keşke biraz mantıklı olsaydınız 2000 türk lirasına i5 7500 + rx 480 alırdınız.

@Silinen üye Render durumlarında 7890K daha iyi. Bulunduğu fiyat ve oyun performansında ise G4560 daha iyi. Daha cazip bir model ve DDR4 destekli bir işlemci ayrıca.

@Silinen üye Web browser oyunlarını normal oyunlarla mı kıyaslıyorsun? Şaka mısın? Sistem toplamasını bana mı öğreteceksin? Doların durumu malum, firmalar ürünleri pahalıya satıyor ama bu fiyatların sebebi doğrudan alışveriş firmaları değil. FX 8320 bu iki modelle karşılaştıran kim? Yine uydurmalara başlamışsın. Kendi kendine işlemcileri alakasız kıyaslayıp bunu geçemiyor falan diyorsun. FX 8320 her iki modelden daha güçlü genel olarak. Oyunlarda yine G4560-6100 modelinin gerisinde.

Yine diyorum, genel olarak a10 7890k daha iyi.
G4560 ise oyunlarda 5-10 FPS iyi.
İzlediğin test videoları sadece oyun üzerine olduğu için başka birşey göremiyorsunuz.
İzleyipte unuttuğunuz şeyler var, adamlar z'li anakartlara 16 GB 3000 MHz RAM'lerle g4560 işlemcileri takıp test ediyor. Toplamda 5000 TL'lik sistemler onlar. Üstüne birde 1500 liralık soğutucu ile overclock yapıyorlar. Size ise 2500 liraya kuru bir g4560'lı sistem kalıyor ya da a10 7890 k. Sonra konular açılıyor i3 6100 aldım ama gtx960 la darboğaz yapıyor GTA 5'de ara ara takılmalar oluyor diye =)
Sana göre normal oyunlar oyundur. Bana göre ise web browser oyunları + grafik programları + online oyunlar oyundur. Ben yukarıda 100 sefer yazdım. Ben bir işlemciye 2 tane zombi oyununu nasıl açıyor diye bakmam. Genel olarak bakarım...
Sizi bilmemde bana göre A10 7890k onboarddır, G4560 ise celeron. İ3 6100 intelin en düşük işlemcisidir.
Ötesi berisi yok.
Yine diyorum ikiside 2017 yılında alınabilecek işlemci değil. Sadece fiyat performans olmasa.
Fiyat performans olarak haklısınız.
Sadece doğru fikriniz bu var. (fiyat performans ürünü)

Genel olarak değil şöyle diyeceksin oyun ve tek çekirdek performansında G4560. Çoklu çekirdek performansında ve Render işlerinde 7890K. 7890K alınası bir model değil G4560 modeline göre. İ3 6100 İntel modellerinin en düşük işlemcisi değil, kendi kendine göre işlemcileri yanlış kıyaslayamazsın gerçekler ve doğrular değişmez.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…