Pentium G4560'tan i5 7400'e geçmek mantıklı mı?

hakam45

Megapat
İyi günler arkadaşlar. ASRock H110M DVS anakartım var. Pentium G4560 ve RX460'lı bir sistemim var. İşlemci, ekran kartıma darboğaz yapmıyor ama bazı oyunlarda işlemci kullanımının %95-%100 arası olmasından dolayı FPS kaybı yaşıyorum. Sizce Pentium G4560'dan ikinci el i5 7400 modeline geçmek mantıklı olur mu? İşlemciyi almak için Steam hesabımı satacağım. Görüşlerinizi bekliyorum. Sistem:
  • İşlemci: G4560
  • RAM: 8GB
  • Ekran kartı: Radeon RX460 2 GB
  • Monitör: 1920x1080

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Tam bir cevabım yok ama

Yorumun için sağol ama 2017 de yapılmış bir test bu bir işime yaramaz. Kişisel bir yorum almak istiyorum.

Bende aynı düşüncedeyim. İlk aldığımda gayet mutlu etmişti fiyatına oranla ama yoruyor artık. Geçersem ya sistemi komple AMD'ye çevirmeyi planlıyorum ya da i7 7700'dan aşağısını almamayı düşünüyorum. i5'lerin 7. nesili de korkutuyor insanı.

Anakart, RAM, İşlemci satıp, Ryzen 5 1600 AF, B450M, 8 GB RAM çok daha performanslı olur. Geçeceğiniz fiyat farkına yüzde yüz değer. İ5 7400 daha performanslı olur ama çok boş bir değişim olur. Artık bu işlemciler alınmaz. Parasına değmez. Dediğim gibi Ryzen 5 1600 üçlüsüne geçin.

Dediginiz mantıklı ama üstüne daha eklemem gerekebilir. Şu an sadece işlemciyi satmayı düşünüyorum.
Dediginiz mantıklı ama üstüne daha eklemem gerekebilir. Şu an sadece işlemciyi satmayı düşünüyorum.
Daha ekleyemediğim için Steam hesabımı satmak zorunda kalıcam maalesef.

Daha ekleyemediğim için Steam hesabımı satmak zorunda kalıcam maalesef.
Doğru dürüst oynayamazsan ne anlamı kalır. Bence bütçeni biriktirip dediklerimi yap. 1300-1400 TL tutar. RAM-Anakart-İşlemci satsan toplarsın gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…