Pentium N3710 1.60 GHz Valorant'ta kaç FPS alır?

batuhan_beey

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar Intel Pentium N3710 elimde 4 çekirdekli Intel HD graph 8 GB RAM SSD var. Valorant'ta kaç FPS alır bilen var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci turboda çalışırsa idare eder seviyeye gelebilir ama N3710'un içindeki grafik işlemcisi HD Graphics 405 ve maalesef Valorant için güçsüz bir GPU. Ancak Notebookcheck sitesindeki Benchmark'lara göre HD 3000 ile aşağı yukarı aynı güçte. Bulduğum bu videoda HD 3000 Low 720p ayarda ortalama 24 FPS civarı alıyor:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

24 FPS gibi bir değer bu oyun için düşük yani evet oynaman zor. Ama açıp deneyebilirsin en azından, eğer istersen. Ayrıca işlemcinin güç tüketimine göre grafik işlemcinin kullanımı değişeceğinden dolayı tam bir şey söyleyemiyorum.
Bu arada başta turboda çalışırsa idare edebilir dedim ancak tabii bu yine grafik işlemci kullanımı ile işlemci kullanımı arasındaki dengeye bağlı olarak değişecek. Yani entegre grafik kullandığınız için işlemci tek başına kullanıldığında vereceği performansa göre çok daha düşük performans verebilir.

İşlemci turboda çalışırsa idare eder seviyeye gelebilir ama N3710'un içindeki grafik işlemcisi HD Graphics 405 ve maalesef Valorant için güçsüz bir GPU. Ancak Notebookcheck sitesindeki Benchmark'lara göre HD 3000 ile aşağı yukarı aynı güçte. Bulduğum bu videoda HD 3000 Low 720p ayarda ortalama 24 FPS civarı alıyor:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

24 FPS gibi bir değer bu oyun için düşük yani evet oynaman zor. Ama açıp deneyebilirsin en azından, eğer istersen. Ayrıca işlemcinin güç tüketimine göre grafik işlemcinin kullanımı değişeceğinden dolayı tam bir şey söyleyemiyorum.
Bu arada başta turboda çalışırsa idare edebilir dedim ancak tabii bu yine grafik işlemci kullanımı ile işlemci kullanımı arasındaki dengeye bağlı olarak değişecek. Yani entegre grafik kullandığınız için işlemci tek başına kullanıldığında vereceği performansa göre çok daha düşük performans verebilir.

turbo boostla 4 ghz 3 ghz gibi bişi oluyor

bişi dicem ram fps etkiliyor mu ör.n 24 fps alıyorsan 16 gb ram le bi 45 alırmıyım

Son düzenleme:
turbo boostla 4 ghz 3 ghz gibi bişi oluyor

bişi dicem ram fps etkiliyor mu ör.n 24 fps alıyorsan 16 gb ram le bi 45 alırmıyım
Evet RAM de etkiler ama boyutu değil. Boyutu sadece veriyi içinde tutacağı için küçük olduğu takdirde donmalar veya çökmeler olabilir ki zaten 8 GB Valorant için yeterli. RAM'in performansı ise hızına bağlı. Sen de entegre grafik işlemci kullanacağın için GPU RAM'i sistem RAM'i demek oluyor yani RAM hızı (ayrıca çift kanallı olup olmadığı) ciddi ölçüde FPS'e etki edecek. Ama dediğim gibi boyutun bununla ilgisi yok.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı