Pentium P6100 sistem yükseltme

Aykin10

Hectopat
Daha fazla  
Ben Adobe Illustrator ve Photoshopta karikatür ve çizimler yapıyorum fakat bilgisayarım oldukça eski. Artik çalısma yaparken yarıda donup kalmaya başladı. Yeni bir PC alacak bütçem yok maalesef. Açıkçası işletim sistemleri hakkında çok bilgi sahibi değilim. 32 bit ve 2 GB RAM Casper dizüstü bir bilgisayarım var.

Ekte CPU-Z'den aldığım ekran görüntülerine bakarak RAM miktarını 8'e veya 4'e yükseltip 64bit mimariyi kurmak istiyorum. Bu mümkün mü ? Ayrıca işletim sistemi değiştirilebilir mi veya ekran kartı. O konu da bilgi verirseniz çok sevinirim.

Şimdiden teşekkürler...

1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg 5.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, önceden yaptığım bir işlemden bahsedeyim eğer yapabilirsen veya yaptırabilirsen eskisine göre performans alırsın.

rPGA988 soket P6100 işlemciye sahip bir laptopun işlemcisini i3 350m işlemci ile değiştirip ortalama %20-30 arası performans artışı sağlamıştım.

Sende buna benzer bir işlemle rPGA988 soket desteği olan ikinci el i5 540m(ikinci el fiyatı ortalama 80-100 TL arası) işlemci bulabilirsen işlemci gücü olarak iki kata yakın performans alabilirsin.

Laptop'unda işlemcinin grafik birimi dışında harici grafik birimi yok sanırım. İşlemci grafiği de RAM'den bellek alanı ayırıyor. RAM'i 8GB yaparsan BIOS'un ayarlamana izin veriyorsa(bazı BIOS'larda ayar kısmı kapalı) ayırabileceğin maximum 512MB veya 1GB grafik belleğini ayırırsın, geri kalan 7GB da RAM olarak kullanılır.

Tabi bunları yapmak için laptop söküp takabilmen veya yapabilen birinden destek alman lazım.

Mimari 64 bit desteği var. Ram arttırmak ve SSD terfisi bir miktar cansuyu olaiblir. Grafik Hızlandırma söz konusu olamayacağı için tam akıcı bir çalışma sağlayamayacaktır.
Merhaba, önceden yaptığım bir işlemden bahsedeyim eğer yapabilirsen veya yaptırabilirsen eskisine göre performans alırsın.

rPGA988 soket P6100 işlemciye sahip bir laptopun işlemcisini i3 350m işlemci ile değiştirip ortalama %20-30 arası performans artışı sağlamıştım.

Sende buna benzer bir işlemle rPGA988 soket desteği olan ikinci el i5 540m(ikinci el fiyatı ortalama 80-100 TL arası) işlemci bulabilirsen işlemci gücü olarak iki kata yakın performans alabilirsin.

Laptop'unda işlemcinin grafik birimi dışında harici grafik birimi yok sanırım. İşlemci grafiği de RAM'den bellek alanı ayırıyor. RAM'i 8GB yaparsan BIOS'un ayarlamana izin veriyorsa(bazı BIOS'larda ayar kısmı kapalı) ayırabileceğin maximum 512MB veya 1GB grafik belleğini ayırırsın, geri kalan 7GB da RAM olarak kullanılır.

Tabi bunları yapmak için laptop söküp takabilmen veya yapabilen birinden destek alman lazım.

Teşekkürler yardımınız için.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı