Merhaba, önceden yaptığım bir işlemden bahsedeyim eğer yapabilirsen veya yaptırabilirsen eskisine göre performans alırsın.
rPGA988 soket P6100 işlemciye sahip bir laptopun işlemcisini i3 350m işlemci ile değiştirip ortalama %20-30 arası performans artışı sağlamıştım.
Sende buna benzer bir işlemle rPGA988 soket desteği olan ikinci el i5 540m(ikinci el fiyatı ortalama 80-100 TL arası) işlemci bulabilirsen işlemci gücü olarak iki kata yakın performans alabilirsin.
Laptop'unda işlemcinin grafik birimi dışında harici grafik birimi yok sanırım. İşlemci grafiği de RAM'den bellek alanı ayırıyor. RAM'i 8GB yaparsan BIOS'un ayarlamana izin veriyorsa(bazı BIOS'larda ayar kısmı kapalı) ayırabileceğin maximum 512MB veya 1GB grafik belleğini ayırırsın, geri kalan 7GB da RAM olarak kullanılır.
Tabi bunları yapmak için laptop söküp takabilmen veya yapabilen birinden destek alman lazım.