Peppermint + Windows 8.1 Dual Boot nasıl yapılır?

296822

Gigapat
İlk 5 Haneli Mesajınız!
Makaleler
19
Sistemim:
  • AMD Athlon II X2 245 2C/2T 2.90GHz Processor
  • Zotac GeForce 9500GT 1GB GDDR3
  • 2GB DDR2 800MHz 1X2
  • 500GB Toshiba DT01ACA050 SCSI HDD 7200RPM
  • Gigabyte GA-M61PME-S2P Rev 1.0
  • Windows 7 SP1 Home Premium X86 + Windows 8.1 Single Language X86
Boş alanlar:

1622561113000.png

Windows 7'yi silip E diskine kurmayı düşünüyorum fakat nasıl yapılacağını bilmiyorum. Peppermint kurmayı planlıyorum. Nasıl Dual Boot yapacağım? Rufus ile nasıl yazdıracağım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistemim:
  • AMD Athlon II X2 245 2C/2T 2.90GHz Processor
  • Zotac GeForce 9500GT 1GB GDDR3
  • 2GB DDR2 800MHz 1X2
  • 500GB Toshiba DT01ACA050 SCSI HDD 7200RPM
  • Gigabyte GA-M61PME-S2P Rev 1.0
  • Windows 7 SP1 Home Premium X86 + Windows 8.1 Single Language X86
Boş alanlar:

Eki Görüntüle 1051441

Windows 7'yi silip E diskine kurmayı düşünüyorum fakat nasıl yapılacağını bilmiyorum. Peppermint kurmayı planlıyorum. Nasıl Dual Boot yapacağım? Rufus ile nasıl yazdıracağım?
Peppermint için ayrı bir bölüm oluştur, peppermint'i yüklerken sana disk alanını seçmeni isteyecek, sen de o ayırdığın alanı seç, rufus ile yazmak kolay zaten, iso seçin ve yazın, isterseniz etcher gibi alternatifleri kullanabilirsiniz.

Fark etmez, sonuçta kurulum bittikten sonra GNU/Linux'un dosya sistemi Ext4 olacak.
Sağ olun hocam.
Eğer Linux temelliyse ext4 diyorum başka bir şey demiyorum.
Peki hocam bu sisteme 64-bit mi kurayım yoksa 32-bit mi?

Peppermint 10 Respin (32bit)​

Filename: Peppermint-10-20191210-i386.iso
md5sum: cce08dc6dca85eece5c3ebb63e207916

Peppermint 10 Respin (64bit)​

Filename: Peppermint-10-20191210-amd64.iso
md5sum: 03c4beedd13d44027c5406b182676ba0

Böyleymiş.

Windows 7 kullanacanacaksanız eğer, sıfırdan Windows 7'i kurun tüm diskleri sıfırlayın tek parça yapın. Windows kurulumunu sonrası, disk yöneticisi üzerinden, C diskine sağtıklayıp, küçültme yoluyla disk alanı ayırın. Linux kurulumu için istediğiniz bir alan belirleyin örneğin, 50 60 GB kadar bir alan yeterli veya üzeride olabilir. Windows kurulumunu bitirdiniz ve Linux için disk alanını ayırdınız geriye kalan sadece, Usbdisk'e yazdırılmış olan, Linux işletim sistemini başlatıp, ayrılan disk alanına boyutundan tahmin kurulumunu yapmak. Linux işletim sistemleri OS-prober yaparak kurulumun son aşamasında, grubboot loader önyükleyicisini kuracağından dolayı, yüklü olan diğer işletim sistemlerini de otomatik göreceğinden ve Linux açılış menüsüne ekleyeceğinden. Windows + Linux GRUB2 önyükleyici üzerinden, işletim sistemleri başlangıcında size açılışta hangi işletim sistemi ile başlamak istediğinizi soran bir ekran ile karşılacaksınız geri sayım sayacı genellikle 10 sn gibi bir süredir, bu süre zarfında istediğiniz sisteme geçiş yapabileceksiniz. İşin temel teknik kısmı bunlar. Özetleyecek olursak eğer, kurulu Windows üzerinden disk alanı ayrılır ve bu disk alanına, Linux sistemi kurulur, Linux kurulumundan sonra da, her iki sistemide PC açılışlarında çıkan grubboot loader menüsünden seçip, o işletim sistemini kullanabilirsiniz artık. Dual Boot'lu işletim sistemlerini artık kurdunuz ve tek hard disk üzerinden, bölüntü yapılmış olarak eklenen sistemleri kullanabilirsiniz. Bu gibi işlemler için, videolu anlatımları evvelinden izleyerek, fikir edinmenizde ayrıca mümkün. YouTube aramalarında dualboot kurulum yöntemleri diye aratarak inceleme yapabilirsiniz tavsiye ederim. Saygılarımla.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı