Windows 7 kullanacanacaksanız eğer, sıfırdan Windows 7'i kurun tüm diskleri sıfırlayın tek parça yapın. Windows kurulumunu sonrası, disk yöneticisi üzerinden, C diskine sağtıklayıp, küçültme yoluyla disk alanı ayırın. Linux kurulumu için istediğiniz bir alan belirleyin örneğin, 50 60 GB kadar bir alan yeterli veya üzeride olabilir. Windows kurulumunu bitirdiniz ve Linux için disk alanını ayırdınız geriye kalan sadece, Usbdisk'e yazdırılmış olan, Linux işletim sistemini başlatıp, ayrılan disk alanına boyutundan tahmin kurulumunu yapmak. Linux işletim sistemleri OS-prober yaparak kurulumun son aşamasında, grubboot loader önyükleyicisini kuracağından dolayı, yüklü olan diğer işletim sistemlerini de otomatik göreceğinden ve Linux açılış menüsüne ekleyeceğinden. Windows + Linux GRUB2 önyükleyici üzerinden, işletim sistemleri başlangıcında size açılışta hangi işletim sistemi ile başlamak istediğinizi soran bir ekran ile karşılacaksınız geri sayım sayacı genellikle 10 sn gibi bir süredir, bu süre zarfında istediğiniz sisteme geçiş yapabileceksiniz. İşin temel teknik kısmı bunlar. Özetleyecek olursak eğer, kurulu Windows üzerinden disk alanı ayrılır ve bu disk alanına, Linux sistemi kurulur, Linux kurulumundan sonra da, her iki sistemide PC açılışlarında çıkan grubboot loader menüsünden seçip, o işletim sistemini kullanabilirsiniz artık. Dual Boot'lu işletim sistemlerini artık kurdunuz ve tek hard disk üzerinden, bölüntü yapılmış olarak eklenen sistemleri kullanabilirsiniz. Bu gibi işlemler için, videolu anlatımları evvelinden izleyerek, fikir edinmenizde ayrıca mümkün.
YouTube aramalarında dualboot kurulum yöntemleri diye aratarak inceleme yapabilirsiniz tavsiye ederim. Saygılarımla.