Performans odaklı dağıtım

Merhabalar, çok basit bir anlatımla performans odaklı kernel patchleri olan bir dağıtım arıyorum.

Uzun zamandır Manjaro kullanıyorum ve kernel Tweak'lerini beğeniyorum. Spesifik testlerde gayet iyi sonuçlar veriyor. Fakat artık bir şirkete dönüştüğü ve felsefeden uzaklaştığı için kullanmak istemiyorum.

Yanlış anlaşılmasın, oyun performansı değil kastım. Ubuntu, POP! _OS gibi dağıtımların yaptığı özel konfigürasyonları seviyorum sadece. Maalesef, bunlar da şirket olarak çalışıyor.

Önerilerinizi bekliyorum! Ayrıca, masaüstü olarak gnome kullanıyorum.

Evet dağıtım hafif fakat benim en çok takıldığım kernel özelleştirmeleri. Sizce nasıl?
Manjaro'nın şirkete dönüşüp Linux felsefesinden uzaklaştığını size hissettiren nedir?
Manjaro zaten bir şirket oldu. Forumunda sıkça bahsediliyor. Son patlama bağışları yöneten Jonathan ve Philip arasında oldu. Philip kurucu, Jonathan ise işten çıkartıldı.

Evet dağıtım hafif fakat benim en çok takıldığım kernel özelleştirmeleri. Sizce nasıl?
Kernel özelleştirmesi derken ne demek istediğinizi tam anlayamadım. GNU/Linux hakkında o kadar tecrübem yok. Rolling release bir dağıtım olduğu için kerneli illa ki düzenliyorlardır.

Arch Linux. Kuramazsanız Debian stable. Bunda da sürücülerinizi ayarlayamazsanız Linux Mint veya ZorinOS. Xfce masaüstü ortamı kullanın. İnternetten de linux performans tweak'leri diye aratıp güzel bir ince ayar yaparak linux'tan güzel bir performans alabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…