Performansı en üst düzeye getir ve performansı en iyi duruma getir seçenekleri arasında fark nedir?

osaka.exe

Centipat
Makaleler
4
Yer
Ötüken
RAM
16
SSD veya HDD modeli
500 GB SSD
Ekran kartı
Nvidia RTX 3060
Anakart
Acer
İşlemci
AMD Ryzen 7 6800H With Radeon Graphics

En aşağıdaki seçenek daha fazla performans sağlayacak doğru anladım değil mi? Biraz bilgisayar ayarlarına bakıyorum da, ne varsa performans moduna almak için.

En alttakini seçeceksiniz. Veriyolundan daha iyi yararlanmak için.

Doğru anlamışsın hani bence düşünmeye bile gerek yok kendi sıralıyor zaten performansa göre

performans en üst seviyeye getirmek üründen tam anlamı ile verim almak demektir.
Nvidia denetim masasına girdim ve RTX ayarını gördüm (Süper Çözünürlük). Açtım fakat tipi kullanım senaryosunda 1440p ve üstü çözünürlük için bla bla yazıyordu. 3060 Ekran kartlarının en iyi performansı 1080p çözünürlükte diye biliyorum. RTX açmamın benim için bir faydası olur mu? Forza 5 oynuyorum biraz göz attım açarak ve kapatarak, açınca daha iyi oldu gibi görünüyor.

Doğru cevap 4060 da aynı şekilde 4070 2K en ideal 4k kullanılabilir 4080 ve 4090 4K ve üzeri zaten

Bahsettiğiniz şey muhtemelen sanal çözünürlük oluşturma ayarı. Sizin monitör 1080P muhtemelen ama Nvidia sanal 2K görüntü oluşturuyor ve böylelikle oyunlar vs sizin 2K monitorunuz varmış gibi algılayıp 2K çözünürlükte oynamanıza izin veriyor. Pratikte herhangi bir karşılığı yok ama, monitördeki piksel sayısı artmayacagi için görsel anlamda bir katkısı zaten olmayacak. Bunun yanında oyunlar 2K çözünürlükte çalışacağı için ekran kartının performansı düşecek yani oyunlarda daha düşük FPS alacaksınız. Kısacası özel bir amacınız yoksa çözünürlüğü monitörün varsayilaninda kullanmak en mantıklısı hem 3060 1080P'de tatmin edici performans verirken 2K için uzebilir.

Neden düşsünki.
FPS düşer. 1080P'de alınan FPS'le 2K'de alınan FPS nasıl aynı olabilir ki?

Yanlışınız var. Bu sistem önce yüksek çözünürlük işleyip monitörün çözünürlüğü içerisine boyutlandırıyor.

Herhangi bir 3D oyunu pencere modunda monitörünüzden daha yüksek bir çözünürlüğe alırsanız taşma yapacaktır. Ortalama yaptığınız zaman ise oyun otomatik olarak masaüstü çözünürlüğüne dönecektir. DSR gibi teknolojiler aynı işi çözünürlüğü masaüstü çözünürlüğü çerçevesi içerisinde ancak arttırılmış çözünürlükte işliyor. Oyun ayarlarından bağımsız olduğu için doğrudan ekran kartı hallediyor.

Bu da senaryoya göre daha keskin, daha az kenarlıklı ve genellikle daha net bir görüntü olmanızı sağlıyor. Hatta bazen Anti Aliasing modlarından daha performanslı çalışabiliyor.

FPS etkisi elbette var. AA modlarını düşürüp denerseniz daha iyi görüntü kalitesi ile aynı FPS değerini almak da mümkün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…