Hocam permütasyon ve kombinasyon formülünü bir kağıda yazıp belli bir süre boyunca oradan bakarak soruları çözün. Bir süre sonra çok kolay gelmeye başlayacak. Fonksiyonların yanında bir hiç bu konular.
Permütasyon ve kombinasyon çok kavrama soruları değil neredeyse bilgi soruları geometri gibi nereden dik indireceğini nereye açı yazacağını bilmen gerekmez.
Hocam permütasyon ve kombinasyon formülünü bir kağıda yazıp belli bir süre boyunca oradan bakarak soruları çözün. Bir süre sonra çok kolay gelmeye başlayacak. Fonksiyonların yanında bir hiç bu konular.
Permütasyon ve kombinasyonun formüllerini biliyorum zaten onlar çok basit sadece kombinasyonlu ve permütasyonlu soruları yapamıyorum. Şu 8 kişiden şu kadarı seçilecek bu kadarı aynı sırada olacak şu kadarı asansöre binerken bu kadarı binmeyecek bilmem ne. Yoksa P(5, 2) veya C(7, 5) Bunları yapıyorum.
Permütasyon ve kombinasyon çok kavrama soruları değil neredeyse bilgi soruları geometri gibi nereden dik indireceğini nereye açı yazacağını bilmen gerekmez.
Olasılıkta zaten permütasyon ve kombinasyon kullanılıyor. Senin dediğin alfabeyi bilmeden yazı yazabilir miyim gibi bir şey. Lisede kolay ama takılacak bir konu değil.