Perthes hastalığı askerlik muafiyet sebebi midir?

Cestak

Centipat
Daha fazla  
Merhaba. Çocukluktan perther hastalığım var. Koşu ve spor aktiviteleri çocukluğumdandır yasak ve yakın zamanda yaptığım halısaha maçında o rahatsızlığı tekrar hissettim. Sorum "perthes hastalığı askerliğe muafiyet veridirirmi?". Yaşamış olan veya herhangi bir bilgisi olan yardımcı olabilirmi?

İnternetten araştırdığımda Perthes hastalığınız hala belirgin şekilde hareket kısıtlılığına, ağrıya veya ciddi bir eklem hasarına yol açıyorsa, askerliğe elverişsiz raporu almanıza neden olabilir.

Bende internetten araştırdım ama net bir sonuca ulaşamadım. Ortopedi için randevu alıp gitsem acaba orada beni yönlendirebilirlermi?

Bende internetten araştırdım ama net bir sonuca ulaşamadım. Ortopedi için randevu alıp gitsem acaba orada beni yönlendirebilirlermi?
Evet bilgi almanızda yardımcı olabilirler. Askerlik muafiyeti için başvuruda bulunduğunuzda, bu tür tıbbi raporlar ve belgeler oldukça önemli olacaktır. Bu yüzden ortopedi doktoruna askerlikle ilgili muafiyet konusunu mutlaka açmanız faydalı olur.

Anladım çok teşekkür ederim. Hayırlı geceler.

Anladım çok teşekkür ederim. Hayırlı geceler.
Hocam konuyu hortlatıyorum ama durum nedir ? Muafiyet alabildiniz mi ? Hastaneye gidip sormak isterdim ama sigortam olmadığı için uğraşmak istemedim ordan oraya yönlendiriyorlar.

Hocam konuyu hortlatıyorum ama durum nedir ? Muafiyet alabildiniz mi ? Hastaneye gidip sormak isterdim ama sigortam olmadığı için uğraşmak istemedim ordan oraya yönlendiriyorlar.
Gittim usta 1 2 hafta önce. Röntgen çekildi sorunlu olan kısım şekil yamuk olaraktan toparlamis yinede. Askere gitmene engel olmaz gidince ağrı vesaire yaparsa revire gidersin dedi.

Hocam aklima gelmişken yazayım, doktora gittiğinde duruma bakıp sana bilgi verebilir ama anladığım kadarıyla muafiyet olma durumu askeri heyete bağlı.

Son düzenleme:
Hocam gelişme olursa eğer burdan günceller misiniz.

daha sonra görecekler için yazmak istedim bu hastalık muaf tutuluyor yaşayan herkese geçmiş olsun. Yorumumu düzenleyemedim butonu yok.

Son düzenleme:
Hocam gelişme olursa eğer burdan günceller misiniz.

daha sonra görecekler için yazmak istedim bu hastalık muaf tutuluyor yaşayan herkese geçmiş olsun. Yorumumu düzenleyemedim butonu yok.
Usta bilgiyi nereden aldın sorsam sakıncası yoksa. Eğer kesin bi muafiyet sebebi ise tekrar görüşmeye gideceğim başka doktora

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…