Peugeot 3008 stop ediyor

programmerr

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar hepinize iyi Sosyaller. 2017 model Peugeot 3008 aracım var. Araçta 2 gün önce yolculuk yaparken biraz gazladım bir süre sonra araç bütün ikaz lambalarını ( motor arızası, ABS arızası, geri kaydırma arızası, ESP arızası vs) yaktı ve stop etti. Otomatik araç. Sonra durdum tekrar çalıştırdım ve bir 5-6 saniye gittikten sonra tekrar kendi kendine stop etti. Stop ediyor çalışmaya başlıyor tekrar stop ediyor. Bir ustaya sorduğumda direksiyon kutusunun değişmesi lazım dedi. (direksiyonda boşluk vardı zaten öyle ya da böyle değişmesi gerekiyordu.) Aracı direksiyonuya verdim ve direksiyon kutusuyla ABS sensörünü değiştirmiş. Sorun hala devam ediyor diye aradı beni. Ben direksiyoncuyum abi seni elektrikciye beyinciye gönderim dedi. Başına daha önce böyle bir sorun gelen var mı? Çok sıkıldım artık şu Fransız arabasından. Tavsiyesi - bilgisi olan var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Fransızlarda motor arızasında bütün ışıkları yakması normal. Hele hele peugeot ve citroenlerde. C5 aircross 1.5 dizelde aküm zayıftı ve enjektörlerin ikisi sıkıntılıydı, otoban hızlarında tam gaz gidince bütün gücü kesiyordu araç, durup yeniden başlatınca düzeliyordu, ustam tespitini yaptı, parçaları değişince araç düzeldi.

En iyisi gidip bir ustaya gösterip araca cihaz taktırmak. Ucuz OBD2 cihazlarıda az çok iş görüyor ama çoğunlukla bütün sorunları göstermeyebiliyor.

Eğer istanbul anadolu yakasındaysanız pendik tarafında usta önerebilirim size.

Sensör arızası yada yakıt besleme de bir problem varmış gibi anlattıkların ama cihaza bağlamadan da net bir şey söylemek pek mümkün olmaz.

Fransız'larda motor arızasında bütün ışıkları yakması normal. Hele hele Peugeot ve Citroën'lerde. C5 AirCross 1.5 dizelde aküm zayıftı ve enjektörlerin ikisi sıkıntılıydı, otoban hızlarında tam gaz gidince bütün gücü kesiyordu araç, durup yeniden başlatınca düzeliyordu, ustam tespitini yaptı, parçaları değişince araç düzeldi.

En iyisi gidip bir ustaya gösterip araca cihaz taktırmak. Ucuz obd2 cihazları da az çok iş görüyor ama çoğunlukla bütün sorunları göstermeyebiliyor.

Eğer İstanbul Anadolu yakasındaysanız Pendik tarafında usta önerebilirim size.

Hocam İstanbul maltepedeyim ben. Gerçekten çok bunaldım. Var mı öneriniz usta? Aküden şüpheleniyorum ama aküden kaynaklı olabilir mi? Mesela bende bitanede kango var. Geri vites ışığı yanmıyordu ve araçtada ESP arızası vardı. Ustaya gittim müşür değiştirdi ve garip bir şekilde ESP ışığıda söndü. Böyle basit bir şey olabilir mi? Mesela araç giderken stop edeceği zaman bir 2 saniyeliğine akü ışığı ekrana geliyor gidiyor öyle stop ediyor.

Hocam İstanbul maltepedeyim ben. Gerçekten çok bunaldım. Var mı öneriniz usta? Aküden şüpheleniyorum ama aküden kaynaklı olabilir mi? Mesela bende bitanede kango var. Geri vites ışığı yanmıyordu ve araçtada ESP arızası vardı. Ustaya gittim müşür değiştirdi ve garip bir şekilde ESP ışığıda söndü. Böyle basit bir şey olabilir mi? Mesela araç giderken stop edeceği zaman bir 2 saniyeliğine akü ışığı ekrana geliyor gidiyor öyle stop ediyor.
Bazen arızaların kullanıcı tarafından hızlı tamir edilmesi için, basit bir arızanın bile bağlantısı olmayan ışığı yaktığı oluyor. Kullanıcının arızayı görmezden gelmemesi için yapılır. Genelde bu ışıkları yakan parçalar emisyon sistemleri ve trafik güvenliğine bağlı olan parçalardır. Bazı toyotalarda yakıt kömür bidonunun tıkanması, ABS arızasını yakıyor örnek olarak.

Fransızlarda bu biraz daha fazla, en küçük arızada bütün ışıkları yakar genelde. Benim aracımın arızasında, araç fren arızası, emisyon arızası, şanzıman arızası, motor arızası bütün hepsini yakıyordu. Tabi bu aküden dolayı da olmuş olabilirdi. Akünüzü de ölçtürmeyi unutmayın, ömrü bitmiş ise kesinlikle değiştirin, fransızlarda çok baş ağrıtır, arıza ile alakası olmasa bile.

Benim aracıma gelince, bana diğer ustalar ve aldığım galeri yakıt basınç müşürünü ve yakıt filtresini yuvasıyla değiştirmemi önermişti, pek yardımı olmamıştı. Ama benzer sorunları bunlarla çözen olduğunu gördüm.

Usta ismini akşam üstü yazarım, ismini tam hatırlamıyorum arabada kartı duruyor.

Son düzenleme:
Hocam yardımınız için teşekkürler. Yarın aracı çekiciyle kendi ustama götüreceğim. Ama benim düşüncem akü ya da şarj dinamosu. Aküyü alalı 2 sene oldu hemen hemen. Bir de ekstra olarak bu arızadan bağımsız bir şey soracağım. Bu araç yine mesela 1 ay önce falan kış zamanında yine bütün arıza lambalarını yaktı park sensörü vs. fakat stop etme olmadı. Kar moduna falan alamadım onları kilitledi. Ekstra olarak normal zamanlarda spor moduna alıp gazladığım zaman motor arızası ışığını yakıyor ve gaz yemiyor. Arabayı durdurup 1 saat bekledikten sonra arıza gidiyor normale dönüyor. Bunlar hakkında bir fikriniz var mıdır? Gerçekten bilmiyorum bana mı denk geldi ama bu araçtan çok sıkıldım.

Hocam yardımınız için teşekkürler. Yarın aracı çekiciyle kendi ustama götüreceğim. Ama benim düşüncem akü ya da şarj dinamosu. Aküyü alalı 2 sene oldu hemen hemen. Bir de ekstra olarak bu arızadan bağımsız bir şey soracağım. Bu araç yine mesela 1 ay önce falan kış zamanında yine bütün arıza lambalarını yaktı park sensörü vs. fakat stop etme olmadı. Kar moduna falan alamadım onları kilitledi. Ekstra olarak normal zamanlarda spor moduna alıp gazladığım zaman motor arızası ışığını yakıyor ve gaz yemiyor. Arabayı durdurup 1 saat bekledikten sonra arıza gidiyor normale dönüyor. Bunlar hakkında bir fikriniz var mıdır? Gerçekten bilmiyorum bana mı denk geldi ama bu araçtan çok sıkıldım.
Dizel araç ise düşük yakıt basıncı hatasına benziyor anlattığınız sorun. O da müşürden pompaya kadar herşey olabilir, cihaz takmadan söyleyebilmek zor.

Ben aracımı Pendik'te Citroen Doğuhan Otomotiv'de tamir ettirmiştim, onları öneririm. Yetkili servisin çözemediği problemi 2 güne çözmüştü. Eğer giderseniz enjektörleri değişen beyaz Citroen C5 Aircross'un sahibi yönlendirdi dersiniz, selamımı iletirsiniz.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı