PF240 bakır bloğu çizilirse sorun olur mu?

Makaleler
3
Bugün aldığım sisteme montaj yaparken aparat bayağı zorladığı için montaj esnasında bakır kısım çizildi(tam olarak ne çizdi anlamasam da işlemci köşesi olabilir.) Bu soğutma konusunda problem çıkarır mı?

Bir de termal macunu sürdükten sonra 10-15 dakika sonra takabildim ilk defa taktığım için bayağı uğraştırdı meğerse soğutucunun AMD için olan kısmını ters takmışım, temas edemiyordu, onu anlayana kadar 10 dakika boyunca uğraştım termal macun için, sorun teşkil eder mi?

Ama önemli olan çizik sorun teşkil ediyor mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Teorik olarak performans düşüşü yaratır ama gerçek dünyada pek fark etmez çizilen yerlerin kenarlarında çapak kalmadıysa sorun yok kafana çok takarsan 800'lük zımpara ile zımparalarsan ayna gibi olur.

Zımparalamak daha fazla zarar vermez mi? Çok derin çizildiğini düşünmüyorum taktım zaten evden acil çıkmam gerektiği için sıcaklık değerlerini kontrol edemedim ama sorun olacağını düşünmüyorum

Eğer elinizde termal macun varsa bloğu temizleyip fotoğraf atarsanız daha sağlıklı olur.

Elimde maalesef termal macun kalmadı küçük bi miktar koymuşlar zaten tek seferlik gibi zaten boydan boya komple bir çizik de söz konusu değil ama 2 tane çizik oluşmuştu bende merak ettim bir problem olacağını düşünmüyorum ama yine de test edip bakmakta fayda var

Benim PF360 soğutucumun da bakır kısmında çizikler oldu, o şekilde kullanıyorum bir sorunla karşılaşmadım, soğutma performansında azaltma yaşatacağını zannetmiyorum o çiziklerin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…