Phanteks Eclipse P350X Fan düzeni nasıl olmalı?

Bygkhn7109

Hectopat
Merhaba, kasam için en iyi hava akışını bulmaya çalışıyorum, ancak birçok şey okuyup izledikten sonra tam karar veremiyorum açıkçası. O yüzden burada yazıp bilgili kişilerden yorum bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
Şu an kullandığım fan dizilimi "yabancı forumlarda okuduğuma göre türbülansa neden oluyormuş".

Bu da önceden kullandığım. Ancak şu an belirtmeliyim bu diziliş kasayla birlikte gelen fanlarla yapılmıştı. Yeni fan aldığımda "Aerocool Rev RGB Pro" kasayla birlikte gelen fanları çıkarıp onların yerlerine taktım. Ancak bir dengesizlik oldu sanki ön taraftaki fanlar " Arctic BioniX F140" egzoz fanlarına yetişemiyor gibiydi. Bilmiyorum anlatabildim mi ama bilgisayar ısınıyor gibiydi. Ya da ben öyle sandım emin değilim. Bende üstte gösterdiğim gibi 5 fanı ön üst tarafa soğuk hava verecek şekilde taktım. Ancak dediğim gibi kafama takıldı ve bu dizilişten pek emin olamadığım için ikisini de sormak istedim. Sizce hangisi olmalı ya da daha iyi bir diziliş öneriniz var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
İçeri giren havadan daha çok dışarı çıkan hava varsa akış bozulur ve parçalar ısınır. Fazla fan her zaman iyi demek değildir. Ön taraf çift fan destekliyor sanırsam, bu sebeple güzel bir hava akışı sunan, cfm değeri iyi olan iki tane 140mm fan alıp (veya varsa takıp) bir de arkadan tek egzoz vermeniz yeter. Üstlere fan takmayın. Alırsanız ileride sıvı soğutma takın.

Bir takılacaksa de arka ve üste her zaman egzoz olarak takılmalı fan. İçeri vermemeli.

One 2 tane 140mm üst 2 tane 120mm arkayada 1 tane 120 mm eklerseniz çok iyi haa akışı sağlasrsınız zaten.

One 2 tane 140mm üst 2 tane 120mm arkayada 1 tane 120 mm eklerseniz çok iyi haa akışı sağlasrsınız zaten.
Ön taraf ve alt taraf(varsa) içeri hava almalı arka ve üst taraf dışarı atmalı.

Yorumlarınız için teşekkür ederim. 2 Resimdeki modeli uyguladım şuan sıcaklıklar 10 derece kadar daha düştü. Yine de tek egzos fanını tam güçte çalıştırıp 2 ön 1 arka modelini denemeyi düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…