Yeni kasa alma sürecine girdiğim için geçen haftadan beri araştırma yapıyordum. NZXT ve Phanteks öncelikli olarak baktığım kasalardı. Diğer markalarda da araştırma yaptım. Fiyat/performans oranında Phanteks'i daha cazip buldum.
Kasa değiştirme sebebim, yeni aldığım PSU'nun DARK N10 kasama sığmaması idi. (PSU sığıyor ama kabloların dönecek mesafesi kalmadı. HDD kafesini kesmekten başka çare, PSU'yu dışarıda kullanmaktı.[8D] Gözden kaçan bir detay ile ekstra masraf açmış oldum kendime.)
Dün itibari ile Phanteks Evolv ATX TG kasa siparişi verdim. Akabinde hepsiburada.com bilgisayar ürünlerinde kampanya başlattı.
Akşam saatlerinde bir arkadaşım özel mesaj ile Thermaltake Core X71 Full Tower (
Captcha Verification) haber verdi.
Ayrıca amazon.com.tr'de de fark ettiğim sadece fanları farklı model var.(Net araştırmadım X71 serisindeki farkları. Gördüğüm fan, karartılmış cam ve modüler ibaresi yazan farkları idi)
https://www.amazon.com.tr/Thermalta...XCA?tag=donanimtr01-21&ie=UTF8&language=tr_TR Fiyatı 976TL birde üstüne.
Bu kasaya bakmıştım. Lakin 600TL bütçe ile çıktığım kasa arayışına biraz daha ekleyerek Phanteks Evolv ATX'te karar kılmıştım. (Bana maliyeti ortalama 850TL civarı oldu.) Thermaltake ise indirim ile 1.400TL'den 1.085TL'ye düşünce kafamda deli sorular oluştu. Bütçeyi zorlayacakta olsa zaten son dönemdeki alışverişlerimden ötürü yeterince açılmışken 150TL daha açılırım diye düşündüm.
Büyük bir kasa istiyordum. Full Tower baktım ama yukarıda dediğim gibi fiyatlar ateş pahası olunca Phanteks Evolv ATX ve Enthoo PRO arasında seçim yapmayı kararlaştırmıştım. Evolv ATX görselliği ile boyutu çok az daha küçük olsa da Enthoo Pro'nun seçmemin önüne geçmesine sebep oldu.
Thermaltake Core X71 inanılmaz devasa bir kasa. Masamın altına gıdı gıdına sığabilir gibi duruyor. Lakin kullandığım sistem itibari ile kasanın neredeyse %75 boş kalır. Özel sıvı soğutma desteği ile öne çıkan bir kasa. Ömürlük duruyor. Bilgisayar bileşenlerinin standartları çok değişmeyeceği evladiyelik bir kasa.
Yinede aklımı hala kurcalıyor. Hatta araştırmamda benim kafası karışık birinin açtığı konuda aşağıdaki yorumları gördüm. Phanteks malzeme kalitesinde daha iyi olduğunu ve hatta CPU ve GPU açıklıklarının daha fazla olduğunu söylemişler. Boyutları kontrol ettim, doğru.
Phanteks Evolv ATX ihtiyaçlarımı hayli karşılayacak şekilde. İnternetteki araştırmalarımda al beni modifiye et diyen bir kasa. Bir sürü örnek bulabilirsiniz.
Kendimde satış üzerine çalıştığım için müşterilerime hep derim; beğendiğiniz sizi mutlu edeni, ilk beğendiğinizi alın diye. Lakin müşteri tarafında şu anda kendim karar verememiş bir haldeyim. [sm=s18.gif]
Yorumlarınızı almak isterim.
Herkese iyi günler dilerim.