Phanteks P360a ve B660M-K Plus D4 anakartta fan bağlantıları nasıl yapılır?

ayberkmathers

Yoctopat
Daha fazla  
Selam öncelikle. Gerçekten hiçbir şey bilmediğim için biraz fazla sorum olacak umarım sabırla cevaplarsınız. Teşekkürler şimdiden.

Başlıktan da göreceğiniz üzere kasamdan çıkan iki fanın bir tanesini anakartımdaki güç girişine bağladım ancak diğerini nereye bağlayacağımı bilmiyorum. Fan kontrolcü mü almam gerekir acaba? Kasada kontrolcü vari bir şey var sanırım ama ben hiçbir şey bilmiyorum. DRGB mobo(sanırım anakarta takılacak) ve DRGB girişleri var birbirine bağladım onları. Kasadaki SATA girişini de PSU'ya bağladım o kısımlarda sıkıntı yok. fanlarımı ASUS Armoury Crate'den kontrol edemiyorum çünkü DRGB-mobo girişi 3 pinli ve kasamda bir giriş yok ona uygun o yüzden birbirlerine bağladım ve sanırım bu yüzden de fanlarımı yazılımla kontrol edemiyorum.
3 gün sonra 3 tane daha fan almayı düşünüyorum ama anakartımda iki tane(biri CPU biri kasa fanı) fan girişi var. bunları nasıl halledeceğim?

Son düzenleyen: Moderatör:
ARGB kontrolcüsüne sahip olmanız lazım kontrol edebilmek için maalesef anakartınız buna destek vermiyor.

Diğer sorunuza gelecek olursak, örneğin Akasa p12 fanlar çoklayıcı ile birlikte geliyor. Bir diğer ifade ile aldığınız 3 fanı da önce birbirine bağlayıp sadece bir tanesinin çıkışını anakartınıza bağlayarak hepsini kontrol edebiliyorsunuz. Bu nedenle size tavsiyem çoklayıcı özelliği olan fanlardan seçim yapmanız bu sayede anakartınızın fan giriş sayıları problem teşkil etmez.

ARGB kontrolcüsüne sahip olmanız lazım kontrol edebilmek için maalesef anakartınız buna destek vermiyor.

Diğer sorunuza gelecek olursak, örneğin Akasa p12 fanlar çoklayıcı ile birlikte geliyor. Bir diğer ifade ile aldığınız 3 fanı da önce birbirine bağlayıp sadece bir tanesinin çıkışını anakartınıza bağlayarak hepsini kontrol edebiliyorsunuz. Bu nedenle size tavsiyem çoklayıcı özelliği olan fanlardan seçim yapmanız bu sayede anakartınızın fan giriş sayıları problem teşkil etmez.
Çok sağolun. İyi günler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı