Phanteks P500a eksik kablolar

Bloody111

Decapat
Öncelikle merhabalar arkadaşlar. Kasayı aldım ve kurulumunu yaptım ancak iki tane kablo boşta kaldı.

İlki "3-pin digital RGB motherboard adapter cable" kablosu, resimde de gördüğünü gibi 3 tane ucu var takılacak hiçbir şey bulamadım. Sadece resimde gördüğünüz ucunda bayrak olan ve 3 tane altın pini olan iki kablo birbirine bağlanıyor ama diğerini hiçbir yere takamadım.

İkincisi de USB 3.1 kablosu. Resimde gördüğünüz gibi bunu da takacak bir yer bulamadım.

Anakart:

MSI Tomahawk Max.

Dosya Ekleri

• 1.jpg
    57,3 KB · Görüntüleme: 70
  • 2.jpg
    69,8 KB · Görüntüleme: 73
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

Birinci görselde yer alan kablo ARGB kablosu. Kasanızda ki fanların bağlantısı anakarta yapmanız için uzatma kablosu anladığım kadarıyla.

İkinci görselde yer alan kablo ise dediğiniz gibi USB 3.1 bağlantısı kasanın üzerinde yer alan Type-C bağlantısı için. Ancak anakartınız da bu soket girişi yok. Kasanın üstünde ki Type-C girişini kullanmazsınız. Bunun için çevirici almanız lazım. Bu konuya bakabilirsiniz.

İlk görseldeki 3 uç tam olarak nereye takılıyor onları bulamadım dediğim gibi bayraklı olan ve dışa 3 altın pin olan kabloyu birbirine taksam bile ne kadar doğru ondan emin değilim diğer 3 pin olan siyah kabloyu nereye takıcağımı bulamadım zaten.

İkinci görsel için anakartımda soket girişi olmadığından bunu kullanamayacağım o zaman ileride gerekirse çevirici ile hallederim.

Anakartın tam modelini belirtir misin? Tomahawk ama hangi Tomahawk.
Dostum MSI Tomahawk "MAX" diye yazdım. Direk link atayım bu anakart.

Öncelikle merhabalar arkadaşlar. Kasayı aldım ve kurulumunu yaptım ancak iki tane kablo boşta kaldı.

"3-pin digital RGB motherboard adapter cable" kablosu, resimde de gördüğünü gibi 3 tane ucu var takılacak hiçbir şey bulamadım. Sadece resimde gördüğünüz ucunda bayrak olan ve 3 tane altın pini olan iki kablo birbirine bağlanıyor ama doğru mu ondan emin değilim. Diğerini hiçbir yere takamadım.

Anakart:

MSI Tomahawk Max.

Dosya Ekleri

• 1.jpg
    57,3 KB · Görüntüleme: 41
Öncelikle ikinci görseldeki Type-C bağlantısını normalde anakarta yapman lazım ancak kullandığın anakartta böyle bir çıkış yok.

İlk görseldeki kablo ise ARGB kablosu, aynı şekilde anakartında ARGB çıkışı da yok. Kasa ile birlikte kontrolcü geldiyse, ki bildiğim kadarıyla gelmiyor, ona bağlayarak kullanabilirsin.

Anladım ARGB çevirici falan mı almam lazım kullanmak için?

Bir de şu an da kasanın üstündeki tuşlardan fan ışıklarını kapatamıyorum veya rengini değiştiremiyorum ama fanlar çalışıyor. O kablonun takılı olmaması sadece renk değişimi ve açma kapamayı mı etkiler yoksa başka bir şeyi de etkiliyor mu, fan hızı ayarlama vs?

Tamamdır teşekkürler, bir de öndeki fanlarının hızını kontrol edebilir miyim? Herhangi program vs var mı, yoksa hiç karışmama mı önerirsiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…