Phantom Power sürekli açık durmalı mı?

• Konuyu başlatan Silinen üye 94679
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 2
  • Görüntüleme 1.412
S

Silinen üye 94679

Ziyaretçi
Merhaba.

Pek çok yabancı foruma baktım, aslında genel olarak verilen cevapları biliyorum, bir de sizden duymak istedim.

1- Mikrofonu kullanmazken Phantom Power özelliği kapatılmalı mı, neden?

2- Bilgisayar açılırken Phantom Power açık şekilde başlatılabilir mi, yoksa açıldıktan birkaç dakika sonra mı açılmalı?

3- Input girişi ve output çıkışı ses seviyeleri sıfıra getirilip bilgisayar öyle mi kapatılmalı? Aynı zamanda açarken de en düşük seviyede tutulup, açıldıktan birkaç dakika sonra mı ses seviyesi yükseltilmeli?

Son düzenleyen: Moderatör:
Phantom Poweri kapatırsan mikrofonda kapanır. Benimki hep açık duruyor. Sadece arada bir sıcaklığına bakıyorum.
Peki bilgisayarı açarken Phantom Power butonunun (benimki dahili olarak ses kartımın içinde bulunuyor) kapalı olmasına dikkat etmeli miyim? Yoksa +48V özelliği açıkken hem bilgisayarı kapatım, hem de açabilir miyim, sorun yaratır mı ses kartına ya da mikrofona? Siz nasıl kullanıyorsunuz? Bir video izlemiştim, harici de olsa, dahili de olsa Phantom Power'ın gerekli gücü alıp kullanması birkaç dakika sürebiliyormuş. Aynı şekilde kapatıldıktan sonra da içindeki akımın dağılması yine birkaç dakika sürebiliyormuş. Bilgisayarı açarken +48V özelliği sabılı yani açık kalırsa ve ses kartına o şekilde güç giderse, anlık fazla güç çekme sonrası mikrofona ya da ses kartı devrelerine veya dahili phantom powera sıkıntı yaratır mı?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı