Phenom 965 BE ve MSI K9A2 CF Overclock

zweihander

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar elimde bu işlemci var. Ekran kartım Sapphire R9 270x dual, anakartım eski MSI K9a2 cf. İşlemciyi O.C yapmak istiyorum. Anakartın eski olması risk arz eder mi? O.C nasıl yapılır? Net bilgi bulamadım, ne yapmam gerekiyor net olarak?

Arkadaşlar yardım edebilecek yokmu voltaja hiç dokunmadan çarpanı x19 a getirdim 3.8 ghz oldu prime95 le yarım saatlik teste en fazla 56 dereceyi gördü genelde 52 53 civarlarında devam etti.Fakat cpuz de voltaj kısmında 1.480 gösteriyor şu anda otomatik durumda voltajı düşürmelimiyim yoksa dokunmasam olur mu ?

Elimde ZALMAN CNPS9700LED var soğutucu olarak işlemcim Phenom 965 BE anakart k9a2 cf, ramler 800 mhz.Bir süredir netten araştırma yaparak bu işlemcivi o.c yapmaya karar verdim direk işe girişmedim yani.Yaptığım işlemlere gelince yukarıda söylediğim gibi sadece çarpanı x19 a getirerek voltajı otomatik bıraktım 3.8 ghz elde ettim prime95 ile 1 saat civarı test yaptım maksimum sıcaklığı 56 idi ve genelde 52 civarlarında seyretti herhangi bir hata vermedi internette dolaşırken 42-45 derecelerde.Fakat cpu-z programında voltaj kısmında 1.480 v yazıyor sanırım bu değer yüksekmiş bıos tan voltajı düşürüp denemeye calıstım fakat cpu voltage kısmında en düşük değeri 1.520 v var daha aşşağısı yok bu halde bıraksam sıkıntı yaşarmıyım ? Günlük kullanmayı düşünüyorum.Teşekürler

Elinde güzel bir soğutucu varsa yapabilirsin, ancak değerlere göre stok soğutucu kullanıyorsun. Unutma işlemci Overclock, eğer bilmiyorsan riskli bir işlemdir. Ayrıca işlemcin nedir ?
prime95 sonuçlarıda ektedir

Yardım edebilecek yokmu arkadaşlar ya

up

Dosya Ekleri

• prime test.jpg
    249,1 KB · Görüntüleme: 317
Anakartının eski nesil olması stabil olarak yapabileceğin OC miktarına elbette olumsuz etki eder.
Ancak yolladığın ekte sistemin stabil olduğunu görüyorum.
Eğer sıcaklıklarda da yük altında 65-70 derceyi geçen bir durum yoksa sıkıntı olmaz.

evet stabil testlerde sıcaklık sorunu olmadı en fazla 55 56 derece oldu kapanma mavi ekran yok.Tek sıkıntı voltaj yüksekliği 1.480v outo konumdayken.Amd overdrive ile 1.3 civarlarına düşürdüm yeniden başlatınca 1.480 e geri döndü bu voltaj değeri sıkıntı yapmaz ise başka sorun yok.Sıkıntı yaratırmı bu değer ?

Bios ta voltaj outo konumda zaten elle girmeye calıssamda 1.527 var minimum voltaj olarak daha aşşağısı yok.Outo bırakınca 1.480 oluyor anca

Sen BIOS menüsünden voltaj kısmını Auto'da bıraktıysan sıkıntı yok. Elle bir voltaj değeri girmedin değil mi?
Bios ta voltaj outo konumda zaten elle girmeye calıssamda 1.527 var minimum voltaj olarak daha aşşağısı yok.Outo bırakınca 1.480 oluyor anca

Dosya Ekleri

• Adsız.jpg
    179,2 KB · Görüntüleme: 391
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…