Phenom II X4 955 çok ısınıyor

xXFrantiCXx

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar hepinize merhaba.
Phenom II X4 955 işlemcim termal macununu yenileyeli 1 dakika olmasına rağmen boşta 75 derecede çalışıyor.
Stok soğutucum Cooler Master normal fan. Sizce sebebi nedir? Fanı çok iyi oturduğuma eminim. Macunu da çok iyi sürdüm ne çok kalın, ne çok ince hiçbir yerinde boşluk yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilmem kaç senelik işlemci yılların yorgunluğunun getirisi yıpranmışlık fazla ısınmasına sebep olabilir ama bildiğim kadarıyla benim zamanımda o işlemciler zaten çok ısınmasıyla meşhurdu dönemin AM3 anakartlarınında köprüleri ısınıyordu.

Bende OC olmadan boşta 40-60 arası. Ama çok ısınıyor gerçekten. Bios'tan Hardware Thermal Control seçeneğini disabled Ve Reset Case seçeneğinı disabled yap. Ac Firmware selection hybrid olsun. Clock boost +12 açarsan biraz daha ısınabilir ama açıkçası ben fark ermedim. Stock soğuticu ile soğumuyor. Hem egzoz fanı hemde yukarıda sıvı soğutma yerine bir tane daha 12cm fan takmama rağmen bir kere bilgisayarım ısıdan dolayı kapandı.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı