Phenom II X4 955 ve HIS 5750 oyun oynarken kapanma sorunu

ggurkann

Hectopat
Arkadaşlar oyun oynarken (bazen de normalde) bilgisayarın önce ekranı kararıyor, ses 5-10 saniye normal gittikten sonra o da takılıyor. CTRL+ALT+DEL vb. hiçbir şey etki etmiyor. Mecbur baştan başlatmam gerekiyor. Bunun nedeni ne olabilir ? Yardımlarınızı bekliyorum.

Sistemim:
  • AMD Phenom II X4 955 işlemci
  • HIS 5750 1 GB Ekran kartı
  • 2x2 GB Kingston Hyperx 1600 Mhz RAM
  • ASUS M4A78LT-M LE anakart
  • Akasa Venom işlemci soğutucu
  • Cougar 750 Watt PSU
  • Maxtor 160 GB Harddisk

Son düzenleyen: Moderatör:
Sıcaklık değerleri hakkında bir bilgin var mı ? Sisteminin temiz olduğundan emin misin ? Kaliteli programlar ile tarıyor musun ?
Ekran kartı veya işlemciye bir OC işlemi uyguladın mı ?

Sıcaklık değerleri gayet iyi. Onları kontrol ettim. CPU 33-45 arası, ekran kartı 36-55 arası gidiyor. Sistem de temiz. Termal macunları falan yeni çektim. Belki ondandır diye. O da değil. OC hiç yapmadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ya bunun gerçekten çok fazla nedeni olabilir. Senin daha ince bilgiler vermen, söylediklerimizi yapıp sonucu iletmen gerek.
Soruna bakmaksızın öncelikle tüm sürücülerinin güncel olmasına özen göstermelisin. Bazen HDD bile böyle donma-takılmalara neden olabiliyor.

Öncelikle tüm sürücüleri güncelle ve olması gereken temel programları yükle. Yazılımsal bir problem olmadığından emin olalım.

Temiz bir Windows 8 6 bit kurulumu yapmalısın. Tüm sürücüler güncel olduğu halde devam ediyorsa bir parçada arayabiliriz kusuru.

Dün akşam türkçe kurallarına uymadığım için ceza aldım o yüzden cevap atamadım. Elimde Windows 8 olmadığı için Windows 7 64 bit kurdum, sürücüleri güncelledim ama sorun devam ediyor. Bir tek biosu güncelleyemedim onuda sitesinde benim işlemciye uygun güncellemeyi bulamadım. Acaba anakart işlemciyi desteklemiyor mu diyeceğimde kutusunda phenom II x4 serisini destekliyor yazıyordu. Ne yapmalıyım sizce ?

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı