Phenom X4 955 nasıldır?

Alper Tuna Özen

Hectopat
Yer
Alanya/Antalya
Daha fazla  
Elimde HD 7850 1GB 256 Bit ekran kartı bulunuyor.

Letgo üzerinden Phenom 2 X4 955 işlemci.
Gigabyte 790FX'ta anakart.
DDR3 8 GB RAM buldum fiyat 500TL istiyor 500TL'ye iyi midir yoksa 500TL'ye daha iyisi alınabilir mi?

Kaç W PSU önerirsiniz bu sisteme.

Merhaba,

Hocam eğer sistemi aldınız mı, satıldı mı bilmiyorum ancak ben yine de belirteyim. Eliniz de ki ekran kartınız gayet güzel. O işlemci ile %0.04 gibi bir darboğaz oranı var yani besleme sorunu yok. Anakart güzel soğutmalı, 4 pin işlemci güç girişi var TDP değeri 140W işlemci desteği var. Yani bu ne demek 125W olan AM3 anakartın en iyi işlemcisi olan 1055T-1090T-1100T ailesine yükseltebileceksiniz. Şimdi işlemciye gelecek olur isek 4 core 4 thread 6MB önbellek 3.2 Ghz güzel bir işlemci. 8 GB ram de bu sisteme mis gibi gider.

Bence ekran kartı ve anakart çok güzel. İşlemci işinizi görür ve ilerde yükseltme seçeneğiniz var. Anakartın 4 bellek girişi var yani ram yükseltmesine de açık. Yani sistem güzel.

Fiyat konusunda ise o işlemciyi 150-200 TL civarı ikinci el piyasası. Anakart 200-300 TL arası değişiyor benim gördüğüm. Ram konusunda ise ikinci elde sıfırdan pahalı satıyorlar yani sıfır olarak bakarsak 2x4 (OEM) ise 260 TL, 1x8 ise 300 TL civarına denk geliyor. Yani bence güzel bir sistem güzel bir fiyat.

Size performans konusunda şöyle söyleyebilirim. Valorant +100 FPS, League of Legends de zaten hiçbir sıkıntı çekmezsiniz. CsGo da ise tam emin değilim ama +80 alırsınız diye düşünüyorum. Diğer oyunlarda daha bir deneyimim yok maalesef.

Bu arada kendi sistemim;

AMD Phenom II X6 1090T
ASUS M4N68T-M V2
ASUS GT730
2x4 Kingston 1333 Mhz
FSP-60AHBC 500W

Ama benim anakartım bir tık kötü olduğu için soğutma yüzünden tam performans alamıyorum. Sizin anakartınız gayet güzel. PSU konusunda ise düşük alıp arttırmak yerine minimum 500W kaliteli bir marka alın kafanız rahat etsin. AM3 anakart olduğu için işlemci yükseltirseniz 125W hepsi. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

İyi forumlar.

Merhaba,

Hocam eğer sistemi aldınız mı, satıldı mı bilmiyorum ancak ben yine de belirteyim. Eliniz de ki ekran kartınız gayet güzel. O işlemci ile %0.04 gibi bir darboğaz oranı var yani besleme sorunu yok. Anakart güzel soğutmalı, 4 pin işlemci güç girişi var TDP değeri 140W işlemci desteği var. Yani bu ne demek 125W olan AM3 anakartın en iyi işlemcisi olan 1055T-1090T-1100T ailesine yükseltebileceksiniz? Şimdi işlemciye gelecek olur isek 4 Core 4 thread 6MB önbellek 3.2 GHz güzel bir işlemci. 8 GB RAM'de bu sisteme mis gibi gider.

Bence ekran kartı ve anakart çok güzel. İşlemci işinizi görür ve ileride yükseltme seçeneğiniz var. Anakartın 4 bellek girişi var yani RAM yükseltmesine de açık. Yani sistem güzel.

Fiyat konusunda ise o işlemciyi 150-200 TL civarı ikinci el piyasası. Anakart 200-300 TL arası değişiyor benim gördüğüm. RAM konusunda ise ikinci elde sıfırdan pahalı satıyorlar yani sıfır olarak bakarsak 2x4 (OEM) ise 260 TL, 1x8 ise 300 TL civarına denk geliyor. Yani bence güzel bir sistem güzel bir fiyat.

Size performans konusunda şöyle söyleyebilirim. Valorant +100 FPS, League of Legends'de zaten hiçbir sıkıntı çekmezsiniz. CS:GO'da ise tam emin değilim ama +80 alırsınız diye düşünüyorum. Diğer oyunlarda daha bir deneyimim yok maalesef.

Bu arada kendi sistemim;

AMD Phenom II X6 1090T.
ASUS M4N68T-M V2.
ASUS GT730.
2x4 Kingston 1333 MHz.
FSP-60AHBC 500W.

Ama benim anakartım bir tık kötü olduğu için soğutma yüzünden tam performans alamıyorum. Sizin anakartınız gayet güzel. PSU konusunda ise düşük alıp arttırmak yerine minimum 500W kaliteli bir marka alın kafanız rahat etsin. AM3 anakart olduğu için işlemci yükseltirseniz 125W hepsi. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

İyi forumlar.

Çok teşekkür ederim yanıtınız için, almaktan vazgeçtim onun yerine 0 bir sistem toplayacağım yanıtınız için tekrar teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı