Phenom X6 1055t OC nasıl yapılır?

unyieldıng0

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkdaşalar. AMD Phenom X6 1055t, 4+2= 6 GB 1333MHz RAM, Sapphire Dual X HD 7850 1 GB, 600W PSU ve ASRock N68-VS3 UCC anakartım var. Ayrıca Snowman M402 soğutucum var.

Bu sistem ile işlemcime voltaj vermeden en fazla ne kadar OC yaparım? Ve OC yapmak için hangi BIOS'taki hangi yönergelere basmam gerek? Çünkü benim BIOS'ta CPU ratio settings yok CPU Frequency var var ve 200 MHz yazıyor bunu ne kadar yükseltmem gerek? BIOS'da OC tweaker bölümü var AMD Turbo careyi açmalı mıyım_ CPU çekirdek Control'ünü açmalı mıyım_ CPU multiplier Frequency kaç olmalı CPU Boost Frequency kaç olmalı? İşlemcimin standart GHz'si 2.80 ben bu mu 3.3 yapmayı hedefliyorum buna göre değerleri ne yapmalıyım diğer sorum ise 3.3 anakart ve işlemcime ağır gelmez değil mi? Tekrar söyleyeyim voltaj vermeden yapacağım yani voltajsız en fazla ne kadar gidebilirim? Ve o değeri anakart stabil olarak çalıştırabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemcine voltaj versende problem olmaz çünkü O serideki Phenomlar neredeyse 1.5V'a kadar toleranslı.

İstersen 3.4 Ghz 1.37V dene önce. Sonra yavaş yavaş yükselt.

CPU frequency'i yükselttiğinde gösterir zaten arayüzde frekansının kaça çıktığını.

Anlaman için video bırakıyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

sağolun yardımınız için teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…