Phenom X6 1090T 4 pin CPU kablosuyla çalışır mı?

Molex bağlantı aparatlarının nesi varmış? Elektrolit kapasitörlü kaliteli bir molex to 4 pin kablo aldığınız zaman sorun yaşama ihtimaliniz sıfırdır.
Bi tane aldım 6 liraya kaliteli olup olmadığını bilmiyorum standart bişey işte ama sizin önceki dediğinize güvenerek güç kaynağından gelen tek 4 pini takıp öyle kullanacağım en azından yeni güç kaynağı gelene kadar
150 w kadar tek 4 pin kablo destekler demiştiniz

@Neurevt işlemciyi taktım tek 4 pin ile çalışıyor, stres testi, oyun testi yaptım bi sıkıntı yok 4 pin yeterliymiş iyide niye anakart üzerine 8 pin girişi koyuyorlar onu anlamıyorum arkadaş sanki overclock yapsam iki kat mı güç çekecek bu işlemci?

İşlemciyi taktım tek 4 pin ile çalışıyor.
Zaten sorunsuz çalışacağını belirtmiştim.

4 pin yeterliymiş iyide niye anakart üzerine 8 pin
girişi koyuyorlar onu anlamıyorum.
Bunun cevabını zaten vermiştim. Konu içerisindeki önceki postlarımı tekrar okuyup sorunuza cevap bulabilirsiniz.

Overclock yapsam iki kat mı güç çekecek bu işlemci?
O anakarta daha yüksek güç tüketen bir işlemci taktığında ve overclock yaptığında 4 pin kablo 150 watt'dan daha fazla güç sağlayamayacağı için diğer 4 pin devreye girip toplam 300 watt güç beslemesi sağlayacak. O anakart sadece sizin işlemciniz için üretilmedi. :)

Zaten sorunsuz çalışacağını belirtmiştim.

Bunun cevabını zaten vermiştim. Konu içerisindeki önceki postlarımı tekrar okuyup sorunuza cevap bulabilirsiniz.

O anakarta daha yüksek güç tüketen bir işlemci taktığında ve overclock yaptığında 4 pin kablo 150 watt'dan daha fazla güç sağlayamayacağı için diğer 4 pin devreye girip toplam 300 watt güç beslemesi sağlayacak. O anakart sadece sizin işlemciniz için üretilmedi. :)
İyi de bu anakartın desteklediği en üst işlemci zaten bu, bende bunu kullanıyorum daha hangi işlemci takılacakta 150w ı geçecek onu anlamadım
Herneyse üstad bu bios ayarlarında turbo cpb diye bir ayar var defauld da disable idi enable yaptım nedir bu turbo frekans filan mı,iyi birşey mi?

Bende bunu kullanıyorum daha hangi işlemci takılacakta 150w ı geçecek onu anlamadım.
İşlemciniz zaten yüksek güç tüketiyor ve yüksek frekanslara çıkıldığında 150 watt TDP değerini epey aşacaktır. Bu sebeple 4 pin değil 8 pin connector koyulmuş.

Turbo CPB işlemci çekirdeklerin bir nevi turbo frekansını açma özelliğidir.

İşlemciniz zaten yüksek güç tüketiyor ve yüksek frekanslara çıkıldığında 150 watt TDP değerini epey aşacaktır. Bu sebeple 4 pin değil 8 pin connector koyulmuş.

Turbo CPB işlemci çekirdeklerin bir nevi turbo frekansını açma özelliğidir.
Peki turbo frekansını açtığım için extra fazla güç tüketir mi yada bu tükettiği güç 4 pin 150w geçer mi? tüketirse kapatayım

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı