Evet, giriş seviyesi hatta en ucuz 144 Hz VA monitörle karşınızdayım. 3 gün önce oyun için aldım ve aldığıma pişman oldum. Niye diye soracak olursanız çok fazla ghosting problemi var da deneyimledim. Hareket edince bildiğiniz çözünürlük düşüyor sanki o derece. Görüntü bulanıklaşıyor ve insanın gözünü çok yoruyor, başını ağrıtıyor. Ben ilk başta monitör sonuçta görüntüyü versin yeter diyordum. O yüzden çok fazla araştırmayıp bütçe dostu olarak bunu aldım ama kesinlikle şimdi görüşlerim değişti. Bilgisayar alırken artık bakılacak en önemli şeylerde 1. sırada ekran kartı 2. sırada monitör var benim için. Çünkü sisteminiz ne kadar iyi olursa olsun monitörde ghosting varsa her şey boşuna gidiyor. Bu monitörü iade ettim ve bunun yerine uzun bir araştırma yapıp bir IPS panel olan LG'nin UltraGear 24GN65R-B modelini aldım 4000 TL'ye. Henüz elime geçmedi fakat geçince onunla ilgilide deneyimlerimi aktaracağım.
Kısacası monitör alırken iki kere düşünün. İlla bir yerden kısacaksanız da monitörden kısmayın. Buraya UFO test sonuçlarını ve Far Cry 6 deneyimimi bırakıyorum incelersiniz.
Far Cry 6 Ghosting Philps 242e1gsj/27.mp4
Sistem bilgileri:
Kısacası monitör alırken iki kere düşünün. İlla bir yerden kısacaksanız da monitörden kısmayın. Buraya UFO test sonuçlarını ve Far Cry 6 deneyimimi bırakıyorum incelersiniz.
Far Cry 6 Ghosting Philps 242e1gsj/27.mp4
Sistem bilgileri:
- CPU: Intel i3 12100F.
- GPU: Gigabyte RTX 3060 Ti Gaming OC.
- RAM: 16 GB (2x8) (DDR4) (3200 MHz) (Corsair)
- Anakart: GIGABYTE H610M H 3200MHz DDR4
- Kasa: POWER BOOST X58RGB
Dosya Ekleri
Son düzenleyen: Moderatör: