İnceleme Philips 242E1GSJ/27 monitör

Evet, giriş seviyesi hatta en ucuz 144 Hz VA monitörle karşınızdayım. 3 gün önce oyun için aldım ve aldığıma pişman oldum. Niye diye soracak olursanız çok fazla ghosting problemi var da deneyimledim. Hareket edince bildiğiniz çözünürlük düşüyor sanki o derece. Görüntü bulanıklaşıyor ve insanın gözünü çok yoruyor, başını ağrıtıyor. Ben ilk başta monitör sonuçta görüntüyü versin yeter diyordum. O yüzden çok fazla araştırmayıp bütçe dostu olarak bunu aldım ama kesinlikle şimdi görüşlerim değişti. Bilgisayar alırken artık bakılacak en önemli şeylerde 1. sırada ekran kartı 2. sırada monitör var benim için. Çünkü sisteminiz ne kadar iyi olursa olsun monitörde ghosting varsa her şey boşuna gidiyor. Bu monitörü iade ettim ve bunun yerine uzun bir araştırma yapıp bir IPS panel olan LG'nin UltraGear 24GN65R-B modelini aldım 4000 TL'ye. Henüz elime geçmedi fakat geçince onunla ilgilide deneyimlerimi aktaracağım.

Kısacası monitör alırken iki kere düşünün. İlla bir yerden kısacaksanız da monitörden kısmayın. Buraya UFO test sonuçlarını ve Far Cry 6 deneyimimi bırakıyorum incelersiniz.
Far Cry 6 Ghosting Philps 242e1gsj/27.mp4

Sistem bilgileri:

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2023-06-10 at 11.26.28.jpeg
    WhatsApp Image 2023-06-10 at 11.26.28.jpeg
    278,3 KB · Görüntüleme: 109
  • WhatsApp Image 2023-06-10 at 11.26.03.jpeg
    WhatsApp Image 2023-06-10 at 11.26.03.jpeg
    143,4 KB · Görüntüleme: 102
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben sabah bu incelemeyi yazarken 4000 TL idi şimdi 4400 olmuş inanılır gibi değil.

Aslında bu kadar ghosting olmaması gerek sizde biraz fazla olmuş yani biraz sorunlu bir model gelmiş elinize.
VA monitörler zaten renk kalitesi için tercih edilirler.
VA'nın hantal paneli 144Hz'e yetişemez ve ghosting olur bu yüzden 75Hz alacak bütçe olduğunda VA alınmalıdır.

Evet bende şaşırdım bu kadar ghosting olmasına ama yabancı kaynakları da araştırdığımda bu model ghosting yapmasıyla meşhurmuş. O yüzden vakit kaybetmeden iade ettim. Yeni aldığım LG de mağazaya gelmiş biraz sonra teslim alacağım. Akşam onunda incelemesini eklerim buraya.

Son düzenleyen: Moderatör:
Size sormamıştım. Samsung diye konuya cevap verene sormuştum.

Pardon görmemiştim ben onu.

Evet arkadaşlar yeni monitörü aldım. Gölgelenme yok denecek kadar az. İyi ki diğerini iade edip bunu almışım. Ve IPS panel farkını direk ortaya kouyor. 1 haftada hem VA hem de IPS panel kullanan biri olarak kesinlikle IPS öneririm. Üste bıraktım linkini düşünmeden alabilirsiniz. Tam bir fiyat performans ürünü.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2023-06-11 at 17.28.13.jpeg
    WhatsApp Image 2023-06-11 at 17.28.13.jpeg
    261,8 KB · Görüntüleme: 71
Pardon görmemiştim ben onu.

Evet arkadaşlar yeni monitörü aldım. Gölgelenme yok denecek kadar az. İyi ki diğerini iade edip bunu almışım. Ve IPS panel farkını direk ortaya kouyor. 1 haftada hem VA hem de IPS panel kullanan biri olarak kesinlikle IPS öneririm. Üste bıraktım linkini düşünmeden alabilirsiniz. Tam bir fiyat performans ürünü.

Hangi modelin UFO testi hocam bu?

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı